"Djed" način čekiranja noktiju bez prijetnje prstimaUbiti nokat kako ne bi nekoliko puta udario po prstima može biti prilično teško, posebno za početnike. Postoje sigurnosna pravila koja će vam pomoći u sprečavanju ozljeda ili u najmanju ruku svesti na najmanju moguću mjeru. Međutim, u arsenalu svakog vlasnika trebaju biti "alternativni" načini zaštite prstiju.

1. Opći savjeti

Uvijek neugodno. | Foto: mapfre.com.mx.

Prije nego što započnete s radom, morate biti sigurni da ste svjesni svih „općih odredaba“ u pogledu sigurnosti prstiju pri radu s noktima i čekićem. Prvo, svi nokti moraju biti izrađeni od kvalitetnog metala. Drugo, nokat trebate postaviti šešir dalje od vas, tako da udarac pada što je moguće više na učvršćivač. Treće, držanje šešira prstima moguće je samo kada nokat još nije počeo začepiti materijal.
Treba biti oprezan. | Foto: sovdok.ru.

važna: Čekić uvijek držite za kraj drške. Samo se na taj način može postići najveći napor. Štoviše, jedini način da se postigne što pravilnije radno kretanje alata.
Uz to, ne zaboravite da nokte morate udarati izuzetno laganim pokretima, dok on ne sjedi sigurno u materijalu. Čim element za pričvršćivanje ide dublje u stablo, to se pokreti moraju više intenzivirati, što dublje ide nokat. Ne možete ih držati prstima. Također, udarci trebaju biti ravni kako se nokat ne savija.

2. Koristite ono što vam je pri ruci

Izvrsno rješenje. | Foto: yandex.ru.

Kako biste zaštitili prste od udarca čekićem u vrijeme nokta, možete koristiti alate posebno dizajnirane za to. Međutim, svi oni koštaju novca, a često i znatnih, kao i posebnih čekića. Stoga iskusni majstori i domaćini često idu na improvizaciju. Sve što treba učiniti je zamijeniti prste u radnom području nečim sličnim, a ne principom djelovanja. Nešto što može čvrsto držati nokat u prvoj fazi vožnje.
To se još uvijek može svidjeti. | Foto: ru.tsn.ua.

Najjednostavnija stvar koja se može koristiti i koja se nalazi u svakoj kutiji alata su kliješta. Također možete koristiti običnu pernicu ili čak medicinsku kopču. Na kraju, možete koristiti uobičajeni češalj. Dovoljno će biti da se pričvršćivač presavije između zuba i napravi nekoliko poteza. Važno je naglasiti da češalj (kao i kopča) treba biti izrađen od visokokvalitetne i izdržljive plastike.
primjedba: ako trebate zabiti čavao na teško dostupnom mjestu, kao privremeni učvršćivač možete upotrijebiti nekoliko malih vijaka.
Možete ga držati samo kliještima. | Foto: zaggo.ru.

Nastavak teme kako zamijeniti ribarsku liniju u trimeru čeličnim kabelom za rezanje guste trave i grmlja i ne samo.

Pogledajte video: Wawrinka Beats Tiafoe in Epic; Tsitsipas, Bautista Agut Through to QFs. Basel 2019 Day 4 Highlights (Travanj 2020).

Ostavite Komentar