Savjeti za planiranje prve domaće kobasiceJeste li ikad probali domaću kobasicu? Ovo je ukusno i hranjivo jelo koje svatko može napraviti. Zapravo, u pripremi takve kobasice nema ništa komplicirano, glavna stvar je ispravno zapamtiti postupak i odabrati visokokvalitetne sastojke.

Sastojci

Evo što vam treba.

Za stvaranje kobasice "svekrva" bit će potrebni sljedeći sastojci: meso (svinjska i pileća bedra) težine 1,4 kg, sol - 35 grama, koža svinjske masti - 30 grama, mast bez kože - 450 grama, 1-2 glave češnjaka. Trebat će vam i jedna žličica ljute paprike, suhi mažuran - dvije žličice i nekoliko metara crijeva.

Postupak kuhanja

Izrežite na male komade.

Meso za kobasicu možete samljeti brusilicom ili narezati na male kocke. Izbor je vaš. Dok radite meso, stavite kožu slanine na 2 sata da se kuha. U meso se dodaje sol i začini zajedno s češnjakom koji se utiskuje kroz prešu. Punjeno mljeveno meso treba dobro izmiješati i dati mu sat vremena da „sazri“.
Bit će vrlo ukusno.

Kad se kože osuše, treba ih izrezati na sitne komade i dodati ih mljevenom mesu. Sada uzmite pripremljene crijeva, isperite ih hladnom vodom. Započinje najvažnija faza.
Moja crijeva.

Uzmemo brusilicu za meso, izvadimo nož i mrežu, stavimo mlaznicu za kobasicu. Povučemo crijevo preko mlaznice na isti način kao čarapa. Vrh je fiksiran navojem. Kad sve gore učinite, možete početi pomicati meso, ručno kontrolirajući gustoću njegove distribucije u crijevima.
Guramo u crijevo.

Kad su kobasice spremne, uzmite iglu i napravite rupe u crijevima kako bi zrak mogao iscuriti. Prokuhamo lonac vode i nježno spustimo kobasice u nju 20 minuta. Kad se jelo ohladi, može se jesti.
Nastavak teme - kako lako očistiti malu ribu i ne samo.

Pogledajte video: Savjet ljekara - Priprema zene za trudnocu (Travanj 2020).

Ostavite Komentar