Važni savjeti: kako uštedjeti na računima za energiju

Važni savjeti: kako uštedjeti na računima za energiju.

Plaćanje računa vjerojatno je jedna od najmanje ugodnih aktivnosti. Mnogi se boje mjesečnih podsjetnika da značajan dio teško zarađenog novca morate odmah dati. Zapravo postoje razni načini za uštedu novca na računima za struju.

KLIMA UREĐAJA I GRIJALI

Grijači.

Ovisno o tome gdje osoba živi, ​​najvjerojatnije koristi klima uređaj ili grijač da stvori ugodno okruženje za život. Kada koristite ove uređaje, računi za struju rastu gotovo eksponencijalno. Kako možete uštedjeti novac u isto vrijeme?
1. Osigurajte čistoću i ventilaciju.
Ovo je važno: održavajte ventilaciju otvorenom i čistom.

Mnogi koji ni ne sumnjaju da postoji čitav sustav protoka zraka u kući. Vrijedno je nazvati čarobnjaka kako bi se uvjerili da su svi otvori za ventilaciju otvoreni i da nisu začepljeni.
2. Osigurajte odgovarajući pristup zraku
Ovo je važno: osigurati odgovarajući pristup zraku.

To u osnovi znači - morate biti sigurni da ništa ne blokira klima uređaj ili grijač. Ako se na putu strujanja zraka nalazi velika kauč, polica za knjige ili polica, to će značiti da je učinkovitost uređaja u osnovi prepolovljena. A da bi soba postala svježija (ili toplija), uređaj će morati raditi mnogo duže.

PRANJE STROJA

Perilica rublja u unutrašnjosti.

Pranje rublja samo je po sebi neugodan zadatak. Ako tome dodate i ogromne račune za struju, pranje postaje dvostruko mrzljivo. Ispada da možete uštedjeti na perilici rublja.
1. Smanjite temperaturu pranja
Ovo je važno: smanjite temperaturu pranja.

LG Electronics nedavno je objavio rezultate studije prema kojoj se 90% potrošnje energije za vrijeme pranja odnosi na grijanje vode i korištenje sušilice. Operite hladnom vodom, to će značajno smanjiti broj na računima. A ako još uvijek ne koristite sušilicu, a na stari način vješajte odjeću na balkonu ...
2. Nemojte preopteretiti sušilicu
Ovo je važno: ne preopterećivati ​​sušilicu.

Prekomjerna uporaba sušilice vrlo je neučinkovita. Odjeća je često suva, nakon čega ljudi ponovno pokreću sušilicu. Morate se sjetiti dobrog pravila - za punjenje sušilice je samo 75%, ostavljajući slobodan prostor.
3. Noću perite odjeću
Ovo je važno: peru odjeću noću.

To se uglavnom odnosi na one koji žive u inozemstvu. Da bi smanjili potrošnju energije tijekom vršnih sati, mnoge elektroprivrede nude noćne popuste. Nepotrebno je reći, koliko će jeftinije biti pranje noću.

Perilica posuđa

Perilica za suđe je zgodna.

Principi uštede novca na pranju posuđa zapravo su slični načinu na koji možete uštedjeti novac na pranju. U osnovi, samo trebate sniziti temperaturu i ne preopteretiti perilicu posuđa.
1. Snizite temperaturu
Ovo je važno: snizite temperaturu.

Većina novca koji se troši na struju za perilicu posuđa troši se na toplinu. Mnoge perilice suđa koriste suhu, grijanu metodu pranja koja se može isključiti. Bit će lakše i jeftinije kupiti deterdžent.
2. Pravilno stavite perilicu posuđa
Ovo je važno: pravilno umetnite perilicu posuđa.

Ako stavite ploče u automobil, uštedjet ćete novac na računima za energiju. Morate biti sigurni da su svi tanjurići postavljeni na dno, a dublje zdjele i šalice su iznad njih, a ovo i ono su naopako. Dakle, moguće je promovirati ispravan protok vode. Također je vrijedno osigurati da je deterdžent dovoljno jak da skrati vrijeme pranja.

I da nastavim temu 25 znatiželjnih činjenica o električnoj energiji koje bi svi trebali znati.

Pogledajte video: Razlika između inverter i onoff klime - Majstor Žare (Veljača 2020).

Ostavite Komentar