Vraća se doba zeppelina: zrakoplov nove generacije stvara se u Rusiji

Teretni i putnički zrakoplov na poslu.

U Rusiji planiraju oživjeti zračne brodove. Već su u toku radovi na stvaranju potpuno funkcionalnog demo uzorka. Ako projekt bude uspješan, mogućnosti zračnog prometa znatno će se proširiti. Autori projekta obećavaju pojavu obje precizne zračne dizalice s ogromnim korisnim opterećenjima i malim bespilotnim letjelicama, koje se u zraku mogu fotografirati u bilo kojem vremenu.

U Rusiji projekt za stvaranje modernog teretni zračni brod nova generacija. Očekuje se da će nakon svih neuspjeha prošlog stoljeća ruski projekt pomoći vraćanju ove vrste prijevoza na tržište. Vrijedi podsjetiti da su u početku zračni brodovi bili napušteni zbog svoje opasnosti. Kasnije je ovaj problem riješen, ali zbog razvoja zrakoplovne tehnologije, zračni brodovi su bili nevažni.
Zrakoplovstvo u letu.

Pojedinosti o novom zračnom brodu su nekoliko. Prema nekim izvješćima, cijena jednog takvog uređaja iznosit će oko 15 milijuna američkih dolara, što je gotovo 30% manje od troškova prosječnog aviona sadašnje generacije.
Zrakoplovstvo u vrućim klimama.

Autori projekta planiraju instalirati novi tip motora na zračne divove, što će zračnim brodovima omogućiti visoku točnost da manevriraju na bilo kojoj visini, lebde u mjestu i vrše precizno kontrolirana kretanja.
Glavna karakteristika ruskog zračnog broda bit će da mu za polijetanje i slijetanje neće trebati nijedno mjesto za slijetanje. Moći će sletjeti čak i na vodu i poletjeti iz nje. Prema preliminarnim podacima, duljina uređaja bit će oko 130 metara, a moći će prevoziti i do 60 tona tereta. Brzina kretanja u ovom će slučaju biti 140-170 km h.
Zrakoplovstvo u hladnim klimama.

Novi zračni brod moći će izdržati i rekordne visine i najniže rekorde, uključujući polarne temperature. Poznato je da će za rusko Ministarstvo obrane biti izgrađeno nekoliko takvih zračnih brodova.
Vrijedno je napomenuti da je zračni brod bio na popisu neobičnih vozila za najnevjerojatnija putovanja, do kojih možete ići danas.

Pogledajte video: Salinger sa srpskim prevodom (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar