25 savjeta za roditelje koji žele da djeca odrastu sretno

Sretna obitelj s djecom.

Ako pitate osobu što želi za svoje dijete, odgovor će biti isti: "Samo želim da bude sretan." Zapravo je odgoj djece najteži posao na svijetu. Ovo je posao za koji nema predavanja i u kojem nema odmora. Kako odgajati sretnu djecu.

1. DA dobar primjer!

Pozitivan primjer za djecu je važan.

Pozitivan primjer za djecu jedan je od najboljih načina da sretno odrastaju. Djeci koja odrastaju u agresivnom okruženju s emocionalno nestabilnim roditeljima sve je gore u školi i često počinju koristiti drogu i alkohol.

2. BEZ roditeljskih sukoba!

Roditeljski sukobi su loši.

Stalni sukobi roditelja vrlo negativno utječu na djecu. Međutim, dobro je da dijete vidi konfliktnu situaciju, nakon čega su njegovi roditelji donijeli odluku, a ne samo napustili sobu. Ali to bi trebao biti konstruktivan spor s obvezujućim rješenjem koje će djecu naučiti kako učinkovito kompromitirati i rješavati sukobe.

3. DA na roditeljsko odobrenje!

Važno je odobravanje roditelja.

Odobrenje roditelja važan je dio dječjeg razvoja. Djeca koju barem jedan od roditelja odbije vjerojatno će odrasti emocionalno nestabilno, a veća je vjerojatnost da će biti neprijateljska i agresivna u rutinskim situacijama.

4. NE TV-u!

Manji televizor.

Čini se da je vrlo jednostavno da djeca uzimaju televizor kada im je potrebno predah. Ali redovito gledanje televizije znači da će dijete biti jadnije. Zapravo, djeca imaju 8% veću vjerojatnost da će razviti simptome depresije za svaki naredni sat gledanja televizije.

5. DA pohvale!

Pohvale su važne.

Jedna od najvažnijih lekcija za roditelje je da nauče hvaliti svoju djecu za njihov trud, a ne za njihove sposobnosti. Roditelji koji hvale sposobnosti ili inteligenciju svoje djece otežavaju se djeci u suočavanju s neuspjehom. Osim toga, djeca koja su pohvalila svoj trud vjerojatnije će odabrati teže zadatke, jer se ne boje tako neuspjeha.

6. BEZ beskrajnih studija!

Beskrajno učenje je loše.

Neki roditelji u modernim danima precjenjuju svoje obrazovanje i u osnovi doslovno ne daju svojoj djeci odmor u beskrajnom studiju i u učionici i kod kuće. Treba im dati slobodu, jer ovo je djetinjstvo! Djeca koja se igraju razvijaju društvene, motoričke i kreativne vještine puno bolje od onih koja stalno uče.

7. DA majčinskoj njezi!

Važna je briga o majci.

S brižnom majkom, u predškolske djece dolazi do povećanja veličine hipokampusa - središta stresa i pamćenja do 10%. Povećani hipokampus povezan je sa smanjenim rizikom za gubitak pamćenja i demenciju.

8. Nema ljubavi prema snazi!

Roditelji gladni moći.

Svaki je učenik čuo za pretjerano moćne roditelje koji jednostavno ne dopuštaju svom djetetu da kontrolira vlastiti život, čak i nakon što su "napustili roditeljsku skrb". Novopečeni roditelji koji imaju takve roditelje koji su gladni vlastitog pola teže su biti više zabrinuti, stidljivi i manje otvoreni za nova iskustva.

9. Da, empatija!

Empatija je važna.

Roditelji se često pretjerano usredotočuju na akademsko obrazovanje, zbog čega se emocionalna inteligencija jednostavno odbacuje kao nepotrebna. Vrlo je važno naučiti svoju djecu da razumiju njihove emocije. Da biste to učinili, prvo morate suosjećati s onim što dijete osjeća. Tada mu trebate pomoći da shvati zašto to osjeća.

10. DA optimizmu!

Važan je optimizam.

Dokazano je da ako poučavate optimizam na maloj djeci, smanjuje vjerojatnost depresije za pola. Uvijek morate obratiti pažnju na svijetlu stranu života.

11. DA za promociju!

Poticanje je važno.

Djeca se osjećaju ponosno kada ovladaju zadatkom koji im je dodijeljen, ali sam proces ih lako može obeshrabriti. Poticanje djece kad propadnu, kao i poticanje na više vježbanja pomoći će im da savladaju osnovne vještine i uživaju u tome.

12. NEMA obrasca!

Dijete je individualno.

Stil roditeljstva treba varirati ovisno o pojedincu. Jedan pristup za sve - to se djeci nikada ne smije dopustiti. Ako dijete dobro regulira svoje emocije i postupke, trebat će mu više autonomije.

13. DA zajedno večerati!

Zajednička večera je važna.

Iako se ovo može činiti teško jer suvremeni život ima neuredan tempo i ljudi su neprestano zauzeti, istraživanja pokazuju da je glavni faktor dječje sreće zajednička obiteljska večera. To djecu čini emocionalno stabilnijima, poboljšava njihov školski učinak, a također smanjuje šansu za pretilost.

14. BEZ razvoda sukoba!

Važnost je odvojenosti od akutnih sukoba.

Iako se općenito vjeruje da razvod ostavlja ozbiljne negativne posljedice za djecu i dovodi do poteškoća u održavanju intimnih odnosa u kasnijoj dobi, studije su pokazale da 80% djece čiji su se roditelji razveli ili žive odvojeno ne razvijaju psihološke probleme. Ključna stvar je držati dijete podalje od akutnih sukoba koji nastaju tijekom razvoda.

15. DA vjerujte!

Povjerenje je važno.

Iako djeca misle kao maloljetnici i nerazvijeni odrasli, bilo bi im bolje da se nečemu povjere. Na primjer, osmogodišnjaci su izvijestili da su puno sretniji kada im život ima smisla, na primjer, kada se pridruže sportskom timu ili učine nešto dobro za razrednicu.

16. DA ljubaznost!

Ljubaznost je važna.

Velikodušnost i ljubaznost mogu dovesti do povećane razine sreće kod adolescenata. Na primjer, ako tinejdžer provodi vrijeme sa starijim članom obitelji ili nešto promijeni sa svojim bratom i bratom, onda je puno sretniji.

17. DA spavati!

Dosta sna je važno.

Svi znaju da je vrlo važno da djeca dovoljno spavaju. Sada je postalo poznato koliko je to važno. Studije su pokazale da kad šestoškolcu nedostaje sna samo sat dnevno, njegov akademski učinak sljedeći dan toliko pada, da se čini da je svladao program u samo četvrtom razredu. Pored toga, odlični učenici obično spavaju u prosjeku 15 minuta duže od svojih razreda iz razreda i 30 minuta duže od onih koji pokazuju osrednje performanse.

18. DA vjeru u sebe!

Vjera u sebe je važna.

Sljedeća činjenica je izvrstan primjer da je vjera važnija od stvarnosti. Tinejdžeri koji misle da su dobri u sportu pokazuju bolje rezultate od onih koji su stvarno sposobni.

19. DA sretnim roditeljima!

Sretni roditelji su važni.

Tko želi da njegova djeca budu sretna, mora biti i sam sretan. Studije su pokazale da se društvene i emocionalne vještine djeteta čija je majka zadovoljna svojim životom sve više razvijaju.

20. DA nagraditi!

Promocije su važne.

Lako je reći djeci: "Nemojte više biti prijatelj s njim", kad se dijete svađalo ili se svađalo sa svojim prijateljem. Mnogo je teže naučiti ga kako spriječiti sličnu situaciju. Roditelji bi trebali poticati svoju djecu da se odnose s drugom djecom i pokušati ih razumjeti. To razvija empatiju i dovodi do činjenice da će djeca nakon toga imati konstruktivnije i produktivnije veze tijekom života.

21. DA koncesijama!

Koncesije su važne.

Neki roditelji ne vole da se njihovo dijete svađa s njima, ali studije pokazuju da to nije tako dobra osobina roditelja. Budući da će kod kuće biti asertivniji, tinejdžer će također biti agresivniji kod svojih prijatelja, odbacujući pritisak vršnjaka koji je postao previše čest. tako često. To ne znači da djecu treba razmažiti, ali roditelji moraju naučiti popuštati sa stvarno teškim djetetovim argumentima.

22. DA režimu!

Način je važan.

Razvijanje dobrih redovnih navika, poput četkanja zuba prije spavanja ili tuširanja nakon što ste vani, pomaže djeci da se osjećaju sigurnije i sretnije. Naknadno, to vodi boljim performansama, kako u adolescenciji, tako i u budućem radnom vijeku.

23. DA velikodušnost!

Velikodušnost je važna.

Obično se za bebe smatra da ne trebaju ništa osim jesti i pržiti, ali mogu biti i sretniji. Studije su pokazale da bebe postaju sretnije dajući poslastice drugima nego samima sebi.

24. DA obitelji, prijateljima, igrama!

Obitelj, prijatelji, igre su važni.

U redoslijedu ovisi o sreći djece: obitelji, prijateljima, igrama, sudjelovanju u sportu i, na kraju, njihovim igračkama. Odnosi su jedan od najvažnijih načina za odgoj sretne djece.

25. DA disciplina!

Samodisciplina je važna.

I na kraju, djeca stvarno žude za disciplinom, kao što to čine svi ljudi. Morate ih naučiti samodisciplini, što je također vrlo korisno u budućem životu.

Pogledajte video: Esoteric Agenda - Best Quality with Subtitles in 13 Languages (Veljača 2020).

Ostavite Komentar