14 uređaja iz ordinacije kozmetičara prošlog stoljeća koji plaše čak i muškarce

Zastrašujući uređaji iz ureda kozmetologa prošlog stoljeća

Ljepota zahtijeva žrtvu. Ova poznata kliše postaje razumljiva kada otkrijete što su kozmetičari prošlog stoljeća učinili ženama. Prikupili smo 14 fotografija uređaja za razne kozmetičke postupke, gledajući na koje je teško vjerovati da to nisu uređaji za mučenje, već uređaji za isticanje ljepote.

1. Zamrznite pege

Zamrznite pege.

Ovo nije scena mučenja iz horor filma. Takav se stroj nekad koristio za "zamrzavanje" pjega ugljičnog dioksida. Pacijentove oči i nosnice bile su zatvorene nepropusnim čepovima, a disanje tijekom postupka bilo je potrebno kroz posebnu cijev.

2. Divovski sušilo za kosu

Ogroman sušilo za kosu.

Gigantske sušilice za kosu ovako izgrađene korištene su za brzo sušenje kose u 1920-ima.

3. Uvijanje kose

Povijanje kose.

Ovo je uobičajena naprava za uvijanje kose koja se koristila u Njemačkoj kasnih 1920-ih, iako danas izgleda kao neka vrsta ludog znanstvenog uređaja za eksperimentiranje s mozgom.

4. Uređaj za korekciju šminke

Uređaj za korekciju šminke Max Factor.

Legenda i inovator u beauty industriji, Max Factor stvorio je jeziv uređaj koji se koristio za brzu korekciju šminke.

5. Zagrijavajuća maska ​​za lice

Zagrijavajuća maska ​​za lice.

1940. godine razvijena je električna maska ​​koja je zagrijala kožu lica kako bi potaknula cirkulaciju krvi i učinila da koža izgleda svježije. Istina, postojao je negativan faktor - djeca su se počela smrtno bojati majke.

6. Stolica za mršavljenje

Stolica za mršavljenje.

Saloni za mršavljenje bili su popularni u četrdesetim godinama. Svaki je salon koristio svoju metodu za mršavljenje. Jedna od tih metoda bili su strojevi za mršavljenje, koji su bili posebna stolica koja je masirala pacijentove noge metalnim valjcima.

7. Maske Helene Rubinstein

Maske Helene Rubinstein.

Helena Rubinstein bila je vlasnica mreže kozmetičkih salona širom zemlje, što ju je učinilo jednom od najbogatijih žena svoga vremena. Ona je stvorila ove odbojne maske, koje su korištene u kozmetičkim postupcima.

8. Ogrtač od sunca

Rt od sunca.

Sunčana krema postojala je tek sredinom četrdesetih godina prošlog vijeka, a ljubitelji ležanja na plaži bili su prisiljeni tražiti način kako zaštititi svoju kožu od štetnih utjecaja sunčeve svjetlosti. Stoga su koristili ogrtače s ugrađenim sunčanim naočalama.

9. Gorgonski stroj

Gorgonski stroj.

U 30-im i 40-im godinama prošlog stoljeća sjajne kovrčave kovrče bile su vrlo popularne. Da bi napravile sebi frizure, žene su satima sjedile stavljajući kosu u takve strojeve. Zanimljivo je da mnogi frizeri u Japanu i Koreji i dalje koriste ovu tehniku.

10. Maska limuna

Maska od limuna.

Prije nekoliko godina, limunske maske za lice bile su vrlo popularne u kozmetičkim salonima. Na kraju se pokazalo da limuni nisu prikladni za kožu.

11. Glamurozni šešir

rlrolrlorl

Ova neobično zatvorena jedinica, koja je stavljena na glavu pacijenata, dizajnirana je za postizanje ružičaste kože smanjujući atmosferski pritisak oko glave.

12. Pumpa protiv akni

Crpka protiv akni.

Stiskanje akni je oduvijek bila loša ideja. Tridesetih godina 20. stoljeća izumljen je stroj koji je aknu usisao izravno s kože, čineći je glatkom. Međutim, njegove mlaznice bile su izrađene od stakla, a pritisak je bilo teško kontrolirati.

13. Gumene maske za podizanje lica

Gumene maske za podizanje lica.

U 1920-ima pojavile su se kozmetičke maske od gume, dizajnirane za zatezanje i ispravljanje oštećenja kože.

14. Maska za mamurluk

Maska za mamurluk.

Max Factor izumio je masku koja je bila opremljena s nizom plastičnih kockica koje se mogu napuniti vodom i smrznuti.
Japanci, kao što znate, imaju svoju viziju mnogih stvari, uključujući vlastiti pristup kozmetologiji. Da biste to vidjeli, samo pogledajte top 10 čudnih japanskih naprava koje proširuju mladost i ljepotu.

Pogledajte video: ZDRAVO SA PROFESOROM NESTOROVIĆEM Neće insekt u koprive Epizoda 14 (Ožujak 2020).

Ostavite Komentar