Sa svijetom po kilovatu. Pregled proizvođača zelene energije za domaćinstvo

Kućni generatori

Razvojem tehnologija zelene energije postavlja se pitanje njihova uvođenja doslovno u svaki dom. Ali, recimo, solarni paneli ili vjetroturbine još uvijek imaju daleko od pristupačnih cijena za sve. No postoje mnoge druge, jeftinije i, ponekad, čak i zabavne tehnologije za proizvodnju električne energije doslovno iz ničega.

1. Rubikova kocka
Mnogi od nas odjednom su proveli više od jednog sata i više od jednog dana u nervoznim pokušajima da pravilno sastave Rubikovu kocku. No ispada da bi ovo vrijeme moglo biti provedeno u korist planete Zemlje. Bilo je dovoljno samo ugraditi električni generator, kao što je to učinio dizajner Zheng Weixi prilikom izrade uređaja Magic Charger.
Rubikova kocka
Rubikova kocka

2. Nogometna lopta
Ista tehnologija može se primijeniti i na nogomet. Sve što trebate učiniti je integrirati generator u nogometnu loptu. A djeca će se danju i noću igrati u dvorištu u glavnoj igri planete. Ova ideja posebno je relevantna za siromašna područja u dubinama Crnog kontinenta. A društvena organizacija koju su stvorili studenti s Harvarda već je podijelila tisuće takvih kuglica s djecom širom Afrike.
Nogometna lopta
Nogometna lopta

3. Yo-Yo
Općenito, pitanje primjerenosti određenih radnji jedno je od osnovnih pri stvaranju sve više i više džepnih generatora električne energije. Na primjer, dizajner Emmanuel Hanson stvorio je punjač za mobilni telefon koji stvara električnu energiju igrajući se s yo-yoom.
Jo-jo
Jo-jo

4. Džepni Dinamo
Svi znamo kako vlasnici motornih brodica ili električnih pila pokreću motore. Snažno povlače užad sve dok ne dobiju električni naboj koji im je potreban za pokretanje. Isto se može učiniti i kod kuće. Samo nemojte na ovaj način pokretati motore, već napunite baterije iz kojih ćete onda moći napajati mobilne telefone, mp3 playere i druge džepne uređaje.
Džepni dinamo
Džepni dinamo

5. Dinamo u rukavu
I ne možete učiniti ništa namjerno za punjenje baterija. Dovoljno je u rukave odjeće ugraditi mali dinamo, koji stvara energiju kad hodate, a posebno pri trčanju.
Dinamo u rukavu

6. Golf klub
Ali Mac inženjer Funamizu stvorio je uređaj koji se zove Golf Club Charger. To je posebna mlaznica za golf klub koja stvara električnu energiju igrajući ovaj elitni sport.
Golf klub
Golf klub

7. Punjenje prstom
U djetinjstvu smo svi, kako bismo uštedjeli baterije, dovukli audio kasete do željene pjesme, nanizali ih na olovku ili naš vlastiti prst. I moram reći, od tada se ništa nije promijenilo. Tek sada na ovaj način možete napuniti bateriju svog mobilnog telefona.
Punjenje prstima
Punjenje prstima

8. Ekspander
I napumpajte ruke i napunite telefon. Ovo je ideja ručnog ekspandera Wrist Grip Charger s ugrađenim generatorom snage, razvijenim od strane dizajnera koji već spominje danas pod imenom Mac Funamizu.
Expander
Expander

9. Bicikl s utičnicom
I južnokorejski dizajneri Jin Sik Kim i Bo Sung Seo predstavili su energetski bicikl Re; na Iida Awards 2010. Njegov „trik“ je da tijekom vožnje stvara električnu energiju prikupljenu u baterijama ugrađenim u njegove kotače. Dolazeći na ovaj bicikl negdje izvan grada, možete tamo uključiti prijenosno računalo, napuniti mobilni ili audio uređaj.
Bicikl s utičnicom
Bicikl s utičnicom

10. Kolica za supermarkete
No, dizajneri Kitae Pak i Inyong Jung nude instaliranje generatora na kolica, kojih je puno u svakom supermarketu. Naravno, na ovaj je način nemoguće osigurati električnu energiju cijeloj zgradi trgovine, ali uštedjeti je dio nje sasvim moguće.
Kolica za supermarkete
Kolica za supermarkete

Ostavite Komentar