Fantastičan sjaj maldivijskih plaža, koji do danas ostaje prava misterija

Ne, ovo nije photoshop.

Naš planet je prelijepo mjesto. A fantastični pejzaži u duhu "Avatar" zapravo postoje. Pogledajte barem fotografiju noćne plaže iznad. Nema photoshopa, samo prirodna čuda! I svi bi ih trebali vidjeti vlastitim očima.
Svemirske plaže na Maldivima.

Ako ste jedan od onih koji sakuplja sjećanje na ljepote ovog svijeta i ljubazno ih dijeli s drugima, svakako posjetite Maldive. Ali ne i jedno patos odmaralište ili "prebivalište" stanovnika emisije "Dom-2". Krenite prema otoku Mudhdhu (Mudhdhoo) ili Vaadhu (Vaadoo), Napokon, samo tamo možete gledati zadivljujuću sliku: plažu koja svake večeri iskriva tisućama svjetla. Bajka u koju je čak i teško povjerovati dok je ne vidite vlastitim očima.
Kad su zvijezde i iznad vaše glave i pod vašim nogama.

Nijedna fotošop i obmana, odgovorna za ovaj čarobni posebni efekt, nije postala priroda sama. I to ni vilenjaci ili vile, već mikroorganizmi iz klase ostracord ("ostracod rakovi"), Minijaturni rakovi, čija veličina ne prelazi 1 milimetar, sposobni su emitirati plavi sjaj od nekoliko sekundi do jedne minute. Za usporedbu, fitoplankton, koji se može povremeno primijetiti u većini mora, svijetli samo jedan trenutak.
To je djelo prirode.

Ovi čarobni stanovnici maldivijskih plaža nisu temeljito proučeni. Morski biolozi imaju verziju da "rakovi ostracod" emitiraju svjetlost kada umru. Tužni, ali divno lijepi prirodni fenomen.
Mjesto na kojem možete ostaviti trag na zvijezdama.

Ako planirate ikad putovati daleko do rajskih otoka, umjesto na sljedeći "all inclusive" razmislite o ovoj ljepoti. Uostalom, to se definitivno ne zaboravlja.

I ovdje možete dobiti još jedan dio ljepote i inspiracije - pogledajte 10 ružičastih plaža zbog kojih je teško doći na drugi planet.

Ostavite Komentar