Novčani trik za krađu automobila: koji automobili ne rade i tko bi trebao biti na oprezu

Trik s novčićima: je li moguće ukrasti automobil ovom metodom.

Tema krađa automobila nije nova: vlasnici automobila smisle nove načine zaštite svojih željeznih konja, a napadači izmišljaju lukave trikove kako bi ilegalno oduzeli automobil. Jedan od ovih trikova pisao se opetovano na Internetu: navodno, ako stavite novčić ispod drške jednog od vrata, onda ga nakon stroja možete bez poteškoća otvoriti. Odgovori na pitanja o tome je li to istina ili je fikcija i tko bi trebao biti na oprezu - u našoj recenziji.
Mogu li vrata ostati otključana zbog novčića.

Trik koji napadači rade je sljedeći: stavio je novčić između kvake i vrata. Kao rezultat toga, vozač auto stavlja alarm na alarm, čuje signal da su vrata zaključana, ali u stvari jedno od njih ostaje otključano. To čeka napadač koji ulazi u stroj.
Zašto napadači ostavljaju novčić na vratima automobila.

Kad su se informacije o triku koji su iskoristili otmičari preslikali na Internetu, mnogi automehaničari počeli su provjeravati je li to zaista tako. Nije bilo teško eksperimentalno provjeriti jesu li se vrata zatvorila novčićem. Rezultati su bili neočekivani.
Neki su majstori odmah izjavili da su takve informacije lažna, trik ne djeluje, dok su drugi sve pažljivije proučavali. Pokazalo se da se vlasnici modernih stranih automobila nemaju čega bojati, novčić na vratima ne utječe na zatvaranje brave. Istodobno, vlasnici automobila koji su sačuvali automobile s kilometražom većom od 30 godina trebali bi biti svjesni ove potencijalne opasnosti.
U modernim automobilima vrata se zatvaraju, unatoč novčiću.

Vrata će biti zaključana novčićem na onim modelima kod kojih je ručka izravno povezana vezom na središnju bravu. U posljednjih 20 godina većina automobilskih tvornica nije koristila takav dizajn zaključavanja na vratima automobila, ali vjerovatno je da postoji niz proračunskih automobila koji tijekom godina nisu ništa promijenili. Njihovi vlasnici moraju biti na oprezu.
Osim toga, poželjno je da svi vozači, bez iznimke, poštuju osnovna sigurnosna pravila. Prvo, pazite na stanje vrata, ručki i prozora automobila. Drugo, koristite ključ za zatvaranje vrata. Ako i dalje preferirate daljinski upravljač, nemojte biti lijeni da biste ručno provjerili jesu li vrata zatvorena.
Da biste se zaštitili, koristite ih 5 korisnih savjeta za zaštitu automobila od otmičara.

Pogledajte video: Kradja struje (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar