13 "bezopasnih" navika koje su utisnute na lice ništa gore od alkohola i pušenja

Bezopasne navike koje kradu mladost.

Svaka žena želi izgledati svježe i mlado što duže. Ljepota je relativan pojam, no često i sami ubrzavamo proces starenja a da toga nismo ni sami svjesni. Sakupili smo 13 "bezopasnih" navika, kojih se moramo napustiti kako bismo se pokajali što se nismo pogledali u ogledalo.

1. Pijte kroz slamku

Pijte koktele kroz slamku.

Činilo bi se da s bezopasnom konzumnom slamom nema ništa loše ako kroz nju pijete svježe cijeđeni sok. Stvar je u tome što kad koristite slamku za piće, usne su uvučene u cijev, kao kad izgovarate slovo "o". Jedan koktel, pijan kroz cijev, uzrokuje zatezanje mišića lica, zbog čega se bore brzo pojavljuju na usnama. Naravno, ako jednom koristite slamku jednom ili dva puta mjesečno, problemi se neće dogoditi, ali ako se to događa svaki dan, pripremite se da uskoro nađete neugodno iznenađenje.

2. Zloupotrebljavati slatko

Ima previše slatkog.

Vjerojatno svi znaju da je šećer štetan za naše tijelo. Međutim, malo ljudi se pita kakvu štetu nanosi svakom organu i kako će to naknadno utjecati na tijelo. Sada ćemo izravno razgovarati o koži lica. Ako ste slatki zub, pripremite se da koža postane tanka, suha i naborana. To je zbog činjenice da fruktozamin, nastao tokom probave šećera, uništava vlakna kolagena i elastana.

3. Pogrešno nanijeti šminku

Istegnite kožu tijekom nanošenja šminke.

Zapamtite, vaša je koža krhka materija koja se daje jednom i tijekom života, i trebate pažljivo postupati s njom. Možete oštetiti lice čak i tijekom nanošenja šminke. Ako tijekom nanošenja šminke stalno povlačite ili istežete kožu, pripremite se za povešanje i rane bore.

4. Kofeemanija

Previše kave.

Bez obzira kako volite kavu, znajte da ovaj napitak može nanijeti nepopravljivu štetu vašoj ljepoti. Prekomjerna konzumacija kave povećava razinu hormona kortizola, koji usporava proces diobe stanica, a samim time i ometa izgradnju kolagenih vlakana. Uz to, kava ima diuretička svojstva, što znači da potiče dehidraciju, što se očituje u obliku suhe, lepršave kože.

5. Masaža

Nepravilna masaža lica.

Masaža je svakako korisna za kožu lica, pod uvjetom da se izvodi ispravno i točno. Zapamtite, osjetljiva koža lica neće tolerirati grube dodire, potezanja i prljave ruke. Sve će to dovesti do suhoće, crvenila i prijevremenih bora. Umjesto toga, lagano tapkajte, udarajte i masirajte pokretima duž masažnih linija. Sve ove manipulacije obavljajte ujutro i navečer, nanoseći kremu ili mlijeko i nakon 2 tjedna primijetit ćete pozitivnu dinamiku na licu.

6. Spavajte lice u jastuku

Spavaj s licem zakopanim u jastuku.

Za početak, vrijedno je napomenuti da je spavanje na trbuhu općenito štetno za tijelo i, prije svega, za vaše srce. Naravno, stalan kontakt lica s jastukom negativno će utjecati na stanje kože. Vrećice ispod očiju, bore, natečenost i suhoća kože - sve su to uzroci redovitog trenja na jastuku. Osim toga, ako posteljina nije previše čista, mogu se pojaviti i akne.

7. Ne štiti od sunca

Zaboravite na zaštitu od sunca.

Kako je lijepo zamijeniti svoje lice toplim zrakama proljetnog sunca. Samo ne zaboravite da sunčeve zrake uopće nisu prijatelji vaše kože. Dugotrajna izloženost ultraljubičastom zračenju dovodi do promjena u strukturi kolagenih vlakana i pojave pigmentacije. Pored toga, procesi obnavljanja stanica usporavaju, koža postaje iscrpljena, isušena i vidljive su vaskularne mreže. Krema s UV filtrom pomoći će vam da izbjegnete štetne učinke sunčeve svjetlosti. Samo se složite s činjenicom da ovo nije gubitak novca i primijenite ga čak i u hladnom vremenu. U najtoplijim danima također bi bilo lijepo nositi šešir sa širokim obodom.

8. Odbijanje masti

Izključite svu masnoću iz dijeta.

U potrazi za savršenom figurom, žene često zaboravljaju na potrebe kože. Kakvo će biti njihovo razočaranje kada ljepota lica ostavi višak kilograma. Manjak masti čini kožu suhom, pojavljuje se pigmentacija, a koža postaje zemljana. Ako ne želite naštetiti svom tijelu, održavajte ljepotu i mladost, zanemarite strogu dijetu i jedite najmanje 100 grama masti.

9. Nagle promjene težine

Iznenadni skokovi u težini.

Sjediti na strogoj dijeti tjedan dana, a onda jesti dok ne padnete? Tada se nemojte iznenaditi ako vidite zrcale obraze u ogledalu, nejasan obris lica i buket bora različitih dubina. Sve je to zbog naglih skokova u težini. Unatoč činjenici da je koža elastična, nema vremena reagirati na brze promjene. Osim toga, u tijelu, iscrpljenom dijetom, najčešće nema dovoljno vitamina potrebnih za regeneraciju stanica i proizvodnju kolagena.

10. Zračenje iz televizora

Dugo sjedenje na plavom ekranu.

Čini se da je loše u tome što svoj slobodan dan provodite za računalom ili ispred TV ekrana? Ništa, osim što zračenje "plavih" ekrana ima sposobnost utjecati na dublje slojeve epiderme, usporavajući proces stvaranja kolagena. Dakle, ako se ne želite starati prije vremena, ne sjedite blizu televizora i ne gledajte u ekran više od dva sata dnevno.

11. Reklamacija

Rijetko izlaze.

Odlučili ste postati kauč krumpira? Razmislite o svojoj koži. Nedostatak svježeg zraka i sunčeve svjetlosti dovest će do nedostatka vitamina D i povećati razinu kortizola. Kao rezultat toga, na licu će se odmah pojaviti akne, mrlje i različiti osipi.

12. držanje

Loše držanje.

Ako provodite puno vremena za računalom, savijajući leđa, naginjući glavu i podupirući bradu u ruci, pripremite se za posljedice. Dugi sati provedeni u takvom neprirodnom položaju dovest će do pogoršanja protoka krvi, gubitka kisika i otekle kože. Kod osoba sa sjedećim radom druga brada se pojavljuje dovoljno brzo, a kontura lica postaje mutna.

13. Ekstenzije trepavica

Prekomjerna fascinacija ekstenzijama trepavica.

Ekstenzija trepavica - možda jedan od najpopularnijih postupaka ovih dana. No, pretjerana ljubav prema dugim trepavicama i njihovo redovito nošenje mogu dovesti do propadanja osjetljive kože vjeđa i pojave preuranjenih bora. Ako se ne želite starati prije vremena, pomirite se s onim što vam je priroda dala i nemojte graditi češće od dva puta godišnje.
Dok se trudimo udovoljiti uspostavljenim standardima ljepote, stanovnici drugih zemalja nas jednostavno ne mogu razumjeti. Nastavak teme 12 čudnih parametara ljepote u različitim zemljama svijeta koje se više plaše nego privlače.

Pogledajte video: DDG - 13 Offical Audio (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar