SPS: pištolj za specijalne snage GRU-a i zaštita predsjednika Rusije

Serdyukov pištolj.

Razvoj novog pištolja nije najlakši zadatak, pogotovo kada je zadatak stvoriti istovremeno dovoljno moćan i elegantan model vatrenog oružja. Takav je cilj krajem prošlog stoljeća bio postavljen pred dizajnerom Petrom Serdjukovom.
Konstruktor i njegovo stvaranje.

Takvi pištolji kao TT i PM naširoko su se koristili u Sovjetskom Savezu, ali teško da su se mogli smatrati potpuno domaćim, i što je najvažnije, bili su malo pogodni za zaštitu važnih ljudi. Činjenica je da je prilikom stvaranja TT-a Browning uzet kao osnova, a PM duboko redizajnirani Walter policijskog modela. I jedan i drugi pištolj počeli su gubiti na važnosti s razvojem pojedinačne zaštite oklopa. Dakle, službenicima državne sigurnosti bilo je potrebno novo moćno oružje. Takva je potreba sazrijela već u 80-ima prošlog stoljeća.
Posebno su mi se svidjele specijalne jedinice GRU-a.

Razvoj je izveden u nekoliko dizajnerskih biroa. Pravi proboj u poslu s oružjem na polju pištolja napravio je Pyotr Ivanovich Serdyukov. Početkom 90-ih, pod njegovim vodstvom, stvoreno je bitno novo pojedinačno oružje, bez posuđivanja ili kopiranja drugih uspješnih modela. Međutim, tada nije bilo novca za uvođenje pištolja u obrambeni sektor zemlje, a razvoj Serdjukova, prema Novate.ru, ostavljen je za pojedinačne kupnje specijalnih službi zemlje.
Vrlo fleksibilno i pouzdano oružje.

Novi pištolj dobio je naziv SPS (Samopuni pištolj Serdyukov). Posebno su specijalci GRU-a voljeli ovo oružje. Oružje ima veliku smrtonosnu silu, ali je prilično elegantno i ima dobru ergonomiju. Oni koji su koristili ATP, hvale ga zbog činjenice da savršeno pristaje u ruci, vrlo je zgodan i siguran za rad. Pištolj koristi patronu 9x21 mm posebno dizajniranu za njega. Dometni prizor - 100 metara. Na toj udaljenosti ATP lako istrese 4 mm čelika, 1,4 mm ploče od titana ili 30 slojeva Kevlara. Drugi važan detalj je da se ATP zamjenom nekoliko dijelova može brzo prilagoditi gađanju metaka od 9 mm, pa čak i 7,62 mm.

Usput, upravo se ti pištolji danas koriste djelatnici Savezne službe sigurnosti, oni koji se bave osiguravanjem sigurnosti visokih državnih službenika i drugih važnih osoba.
Nastavite čitati temu pištolja 5 neuspješnih pištolja koje nitko ne treba ni za što i za ništa.

Pogledajte video: SPS. u200e Jsme v hajzlu - 1992Full album (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar