Brod hidroizolacijski brod Whirlwind: glavna inovacija civilne flote SSSR-a

Brod koji je postao revolucija civilne flote.

Brodovi s hidrofilima počeli su brzo dobivati ​​popularnost širom svijeta u poslijeratnim godinama. Brod Whirlwind, stvoren u Sovjetskom Savezu, dao je ogroman doprinos promociji ove vrste prometa u lukama zemlje. Zahvaljujući njemu, riječna i pomorska flota zemlje učinila je veliki korak u budućnost.
Bio je to veliki korak u budućnost.

Izvan 1962. god. Luka Odessa ispunjena je uglavnom predratnim brodovima. Isti stari tramvaji voze oko grada. I sada, brod hidroavionica Whirlwind stiže u luku, nevjerojatan brod koji je u potpunosti u skladu s poslijeratnim trendovima brodogradnje. U to je vrijeme pojava takvog plovila u bilo kojoj luci bila neobična rijetkost. Futuristički dinamični oblici oštro su razlikovali „vrtlog“ na pozadini drugih „staromodnih“ brodova.
Brod je izgledao vrlo moderno.

Inovativni (u to vrijeme) brod stvoren je u brodogradilištu Krasnoe Sormovo u Nižnjem Novgorodu. Njegov dizajn vodio je dizajner Rostislav Alekseev. Brod je postao drugi i posljednji brod klase Sputnik. Pozicionirao se kao riječni i morski brod za prijevoz putnika. Kao rezultat toga, brod je postao najvećim brodskim vozilom za hidrofil u cijelom SSSR-u (a možda i cijelom svijetu).
Brod je pretekao svoje vrijeme.

Brod je u svojim parametrima bio znatno nadmoćniji od svih ideoloških i konstruktivnih prethodnika, poput Ciklona. Novate.ru želi dodati da je te brodove, usput, razvio isti dizajnerski biro. 1963. godine, nakon što je prošao sve testove, Kvrga je preuzeo dužnost. Krstario je linijom Odessa - Kherson. Desetljeće i pol redovito je služio, ali, nažalost, postao je prvi i jedini brod ove klase.
U luci je imao osobnu platformu.

Brod je postao važan dio lokalne prometne infrastrukture, posebno uzimajući u obzir činjenicu da razvoj motornog prometa u regiji još uvijek nije doveden na odgovarajuću razinu. Brod je obavljao kratka putovanja. Čak je imao odvojeno, posebno privezno mjesto u svakoj luci. Na mnogo načina, upravo je zahvaljujući njemu promoviran proizvodni model brodova hidrofornih brodova Comet. Početkom 70-ih godina 20. stoljeća brod je zamijenjen jednim od tih novih proizvoda. Kada se točno Vrtlog potpuno raspustio, nije poznato. Dogodilo se to negdje između 1977. i 1981. godine.
Postupno ga je zamijenio produkcijski model.

Želite znati još zanimljivosti o događajima Sovjetskog Saveza? Pročitajte o kako su od vojnog ekranoplana u SSSR-u pokušali napraviti civilni stroj i zašto od toga ništa nije nastalo iz ovog ambicioznog poduhvata.

Pogledajte video: Cilj Baku: Kako je Hitler izgubio bitku za naftu 1080p (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar