Ispravno uvijamo vijke: 6 savjeta koji će pojednostaviti ovu lekciju

Mogućnosti rada s samoreznim vijcima.

Samorezni vijak je vrsta učvršćivača, čija je glavna značajka sposobnost umotavanja u materijal bez prethodnog bušenja. Unatoč općoj jednostavnosti i domišljatosti dizajna, postoje mnoge važne suptilnosti koje treba uzeti u obzir pri rukovanju s njima. Analizirat ćemo najvažnije i najčešće prakticirane.

Kako odabrati pravi vrh odvijača

Sve je naznačeno na sitnici.

Postoje dvije vrste poprečnih bitova: PH - standardni s 4 utora i PZ - modificiran s 8 utora. Potonji su dobri jer zapravo ne dopuštaju mlaznici da tijekom rada prekine hardver. Prilikom odabira mlaznice, također biste trebali uzeti u obzir veličinu koja je naznačena izravno na proizvodu. Bitovi su 1, 2 i 3 veličine. Ispravno odabrani zajam garantira pouzdano prianjanje.

Kako uviti dug samorezni vijak u čvrst materijal

Glavna stvar je učiniti sve pažljivo i podmazati samorezni vijak.

U ovom slučaju preporučuje se prethodno bušenje, kao i samorezni vijak podmazati parafinskim ili barem jednostavnim sapunom. U protivnom, postoji veliki rizik od pucanja hardvera ili kidanja njegovog utora.

Kako uviti samorezni vijak u tanki blok

Potrebno je obaviti pripremne radove.

Jedini način da se izbjegne pucanje tanke šipke tijekom odvijanja je prethodno bušenje. Vrijedno je uzeti u obzir da se najčešće pojavljuje pukotina kada pokušavate "utopiti" samorezni vijak, što znači da biste ga trebali suprotstaviti široj bušilici.

Kako raditi s malim vijcima

Glavna stvar biti oprezan.

Pri radu s malim hardverom preporučuje se upotreba magnetiziranog šišmiša. Ako ga nemate pri ruci ili takav šišmiš ne možete napraviti vlastitim rukama, upotrijebite običnu maskirnu vrpcu za pričvršćivanje vijaka, savjetuju konzultanti Novate.ru.

Kako odvrnuti vijak s poderanim prorezima

Nema ništa komplicirano.

Postoji nekoliko načina za to. Prvo, možete koristiti poseban ekstraktor mlaznica. Drugo, moguće je staviti mekani materijal, na primjer gumu, između samoreznog vijka i šišmiša. Treće, šišmiš možete lemiti lemljenje pomoću kositra, ako ga ne možete odvrnuti ni na koji drugi način.

Kako odvrnuti vijak s razbijenom glavom

To uopće nije problem.

Da biste uklonili samorezni vijak s oštećenom ili potpuno slomljenom glavom, trebate koristiti cevastu bušilicu za keramiku.
Želite uzeti još korisnih savjeta? Zatim pročitajte o 6 trikova i trikova koji olakšavaju život bilo kojem vozaču na putu.

Pogledajte video: Замена полотенцесушителя своими руками #деломастерабоится (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar