Avanture minuta ruke: 10 najoriginalnijih satova

Originalni Ora sat: vrijeme stvarno teče

Sretni, kao što znate, ne gledajte satima. No, vlasnici nekih originalnih modela satova možda neće pronaći minute, brojeve ili datume na svojim kronometrima. Ipak, oni su zadovoljni. To su čudni ljudi!

1. Ruletni sat.
Ovaj veseli žuti sat, koji je dizajnirao Alexandros Stasinopoulos, vjerojatno će se svidjeti graditeljima: nije za ništa što je izrađen u obliku trake! Za vlasnika takvog gadgeta riječi "mjere vrijeme" poprimaju neko posebno značenje ...
Originalni mjerni sat s trakom Ora

2. Sat za pravog programera.
Kronometar Binarnog toka ne bi prezirao da sam nosi Neo: toliko je tokena i onih da Izabrani ima čemu razbiti glavu.
Složeni Binary Flow sat

U međuvremenu, samo trebate zapamtiti gdje se na ovoj narukvici isprepletenoj brojevima nalaze odjeljci koji prikazuju minute, sate i datum - i voila! - sve je kao naranča.
Originalni Binary Flow sat: upute za uporabu

3. Sati paranoičnih.
Smeta li vam kad netko veselo pokušava pogledati vrijeme na vašem satu? Niste ih kupili da biste podijelili dragocjene informacije nikome! Konceptualni sat "Skriveni sat vremena" uopće neće pokazati ruke i natpise nikome osim vama.
Izvorni Skriveni sat

4. Kronometar za vjernike.
U ovom neobičnom satu dizajnera Chao Lina, minutna ruka reinkarnirana je u ... krunicu. Užarene kuglice sugeriraju kada dođe vrijeme za molitvu. Lako je pogoditi da velike kuglice odgovaraju satima, a male kuglice.
Originalni satovi za vjernike Buddha Time

5. Kosi sati ORB.
Naprava koju je izumio dizajner Đorđe Živanović prikazuje vrijeme u obliku traka, sličnih prolivenim kapljicama sirupa. Uske linije polako se kreću duž glatke narukvice ORB-a, odražavajući tijek života. Kao što je zamislio autor, sat će imati aktivno sučelje koje vam omogućuje pomicanje "strelica" gore i dolje.
Fantastični ORB sat s napetom minutažom rukom

6. Šesterokutna vremena.
Konceptni sat TRON izgleda vrlo futuristički. Njihovi tvorci, očito, vjeruju da će svijet budućnosti obitavati obožavatelji šesterokuta: svakih pet minuta na satu svijetli još jedna šesterokutna zvijezda. Međutim, možda to nije tako: kada razgovarate o budućnosti, ne možete biti sigurni ni u šta.
Originalni TRON sat: šesterokutna ruka

7. Plavo-zelene mrlje.
Nadzvučni satovi izgledaju još misterioznije od prethodnih, iako također jasno služe odličnoj šesterokutnoj ideji. Plave i zelene linije označavaju sate i grupe za pet minuta. Kako bi pojačali osjećaj ludila, dizajneri su pružili crtama različite debljine. Možda bi se robotu Benderu iz Futurame svidio ovaj sat - a ljudima to ne bi bilo lako shvatiti.
Izvorni nadzvučni sat

8. Krugovi na vodi.
Za one koji šesterokut smatraju previše kutnim, stvoreni su koncepti gravitacije Ziiiro i Ziiiro Merkur. U ovom se satu lakonske "kaplje" kreću u krugu. Tanka zamjenjuje minutu ruku, a debela zamjenjuje ruku sata.
Ziiiro Gravity i Ziiiro Mercury: Originalni minimalistički satovi

9. Sat + pametni telefon.
Ako ste umorni od futurističkih užitaka i želite jednostavnu komunikaciju, sWaP Rebel satni telefon pomoći će vam da nazovete prijatelje. On također zna fotografirati, videozapise, reproducirati glazbu, slušati radio i, vjerojatno, križati. Ali on nema strelice.
Originalni sWaP Rebel sat

10. Bagel rupa.
Watch Eye of the Storm zaustavlja potragu za bilo kakvim rukama: dizajner Yiran Qian "griznuo je" ih u sredinu. Svejedno, vrijeme se može postaviti uz njihovu pomoć, ali nošenje u džepu na prsima kao zaštita od bande metak je besmisleno.
Oko oluje: originalni sat bez ruku

Pogledajte video: Akcioni filmovi sa prevodom na srpski - Bekstvo 1972 (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar