Lijevano bronca sa pozlaćivanjem. Šokantna kolekcija namještaja Robbera Barona iz Studio Job

Strašno šik kolekcija namještaja Robbera Barona iz Studio Job

Kolekciju lijevanog brončanog namještaja, bogato ukrašenu pozlaćom, objavila je nizozemska tvrtka Studio posao posebno za čuvenu prodavaonicu galerije Moss u New Yorku. Pet dizajnerskih komada namještaja ujedinjenih po imenu Zbirka pljačkaških baruna, koji se naziva utjelovljenje bogatstva, korupcije i "sanja oligarha", a izrađeni su u obliku svjetski poznate atrakcije, možda u pomalo osebujnoj interpretaciji dizajnera iz Studija Job.

Unatoč činjenici da je kolekcija namještaja objavljena 2008. godine, ona je i dalje nevjerojatna i šokantna za one koji se još nisu morali baviti izradom takvog plana. Monumentalni, glomazni predmeti iz kolekcije Robber Baron - komoda, komoda, podna svjetiljka, stol i sef za nakit - izgledaju poput eklektičnih skulptura zasićenih buržoaskim patosom i neoprostivim luksuzom. Ipak, mnogi primjećuju nevjerojatnu harmoniju svih pet elemenata ove šokantne kolekcije namještaja, kao i činjenicu da su izrađeni u najboljim tradicijama europske buržoaske kulture.
Robber Baron brončana svjetiljka sa pozlatom

Dakle, ogromna podne svjetiljka je utjelovljenje tri besmrtne arhitektonske kreacije, u kojima se spajaju Partenon, bazilika Svetog Petra i Empire State Building. Usput, dizajneri nisu slučajno pričvrstili svoj zračni brod na bok najnovijeg arhitektonskog stvaralaštva: činjenica je da je ovaj strukturalni element izvorno zamišljen kao „pomol“ za ovu vrstu transporta budućnosti. Podna svjetiljka izgleda živopisno u mraku: ako je upalite, tada se pale stotine malih prozora ovog nebodera koji simboliziraju grad koji nikad ne spava.
Pozlaćena škrinja s eksplozijom kratera iz kolekcije namještaja Robber Baron

Pozlaćeni komoda s ladicama nije ništa manje slikovit, inspiracija za to bio je ormar koji je dizajner Andre-Charles Boullet dizajnirao u 17. stoljeću i koji je uvršten u kolekciju Wallacea u Londonu. Rupa u sredini simbolizira ogroman krater od eksplozije bombe.
Ekskluzivni sef nakita od dizajnera Studio Job

Namještaj, ukrašen glavom nasmijanog klauna, nije ništa više od sefa za nakit, izrađen na temelju srednjovjekovne igračke "mali vrag iz kutije za njuh". Samo u našem slučaju, uloga vraga je upravo ono što izvodi klaun, čiji je nos ključ sefa.
Zamišljeni pocrnjeni brončani sat s pozlaćom. Stilizirani Big Ben iz kolekcije namještaja Robber Baron

Brončani satovi Paphos, ukrašeni pozlaćivanjem i crnilom, nalikuju poznatom londonskom Big Benu, simbolu glavnog grada Engleske. Crna vrata od bronce skrivaju brojčanik, a onda se sat pretvara u monumentalnu skulpturu koja ukrašava unutrašnjost. Dodatni element dekora pretencioznog stvaranja dizajnera je pozlaćeni oblak na kojem leži elegantna vikendica, kuća iz snova svakog poštujućeg Engleza.
Ekskluzivni stolić za kavu s pozlaćenim pultom, dobitnik nagrade za najgori dizajn

Zasebno treba spomenuti stolić za kavu, koja je industrijska tvornica u stilu 20-ih godina prošloga stoljeća koja u atmosferu emitira klupe pozlaćenog dima. Svojedobno je ovaj stol dobio jednu od nominacija OOPS DESIGN AWARD, koja se izdaje za najgori (glupi, ružni, beskorisni) dizajn. Komentar projekta bio je: "Emisija zlata u atmosferu - san ruskog oligarha."
Svi komadi namještaja iz kolekcije Robber Baron izrađeni su u pet primjeraka. Poznato je da je bogat kolekcionar koji je želio ostati anoniman nabavio jednu takvu kolekciju za 700.000 dolara.

Ostavite Komentar