Top 10 najneobičnijih kuća na svijetu

Top 10 najneobičnijih kuća na svijetu

Kada opisuju kuću iz snova, svatko ima svoje ideje i projekte. Neki vole jednostavni i klasični stil, dok drugi više vole moderniji. Ponekad takva ljubav prema jedinstvenosti dovodi do stvaranja vrlo neobičnih i intrigantnih kuća.

Najuža kuća na svijetu

Najuža kuća na svijetu

Najuža kuća na svijetu poznata je kao Keret House. Ovo kućište koristi se kao prebivalište umjetnika. On živi ovdje samo nekoliko dana u tjednu, a s obzirom na veličinu i strukturu ovog prostora, on se ne može upotrijebiti kao punopravno kućište. Arhitekt koji je stvorio ovu kuću radio je na projektu tri godine. Inspirirao ga je rad izraelskog pisca Etgara Kereta, autora vrlo kratkih priča.
Najuža kuća na svijetu

Kuća Keret zauzima vrlo uski prostor između dviju zgrada. Povezuje zgrade, ali istodobno ne ovisi o njima. Mali prostor kuće postao je pravi problem za arhitekta. Uostalom, kuća bi trebala biti ne samo kompaktna, već i zgodna. Međutim, pronađeno je nekoliko rješenja. Na primjer, prozirni krov je izvor prirodne svjetlosti i pravi lijek za klaustrofobiju. Osim toga, za izgradnju kuće koristi se otvoreno stubište i zid prozora. Kako se ne bi ometala struktura susjedstva, kuća je sagrađena oko tri metra iznad zemlje. Visina najuže kuće na svijetu je 10 metara.

Početna - košarkaški teren

Početna - košarkaški teren

Ako prethodna kuća impresionira svojom uskošću, onda ovo kućište impresionira svojom prostranošću. Ovo je vrlo veliko prostrano prebivalište. Unatoč činjenici da se na fotografijama kuća ne razlikuje u posebnim dimenzijama, u stvari su njegove dimenzije mnogo veće.
Početna - košarkaški teren

Prije se ova soba koristila kao skladište, ali malo kasnije pretvorena je u dnevni boravak. Kuća se nalazi u Somau, u blizini San Francisca u Kaliforniji i ima vrlo intrigantan dizajn. Izvana, kuća se ne razlikuje. Interijer je ono što najviše impresionira. Sve započinje s ulaznim vratima. Otvarajući ga, možete vidjeti veliki otvoreni prostor u kojem se priroda osjeća kao organski dio stambene strukture. Dnevna soba zauzima središnji prostor. Sav namještaj postavljen je duž zidova, a središte ostavlja slobodno. Dekor sobe je također vrlo zanimljiv - jednostavan, ali istodobno moderan. Unatoč kombinaciji različitih elemenata, soba izgleda vrlo ugodno, skladno i holistički.

Skate House

Skate House

Svaka osoba ima svoje hobije, hobije, strasti i lude ideje koje je potrebno provesti. PAS House osmišljen je kao kontinuirani prostor za skejtbord. Dizajnirao ga je Gil Lebon Delapointe Francois Perrin.
Skate House

Kuća za skejtboriste nalazi se visoko na litici u Malibuu, pa njegov položaj pruža vlasniku privatnost i slobodu. Osim toga, kuća nudi i zapanjujući pogled na Tihi ocean. Unutrašnjost kuće vrlo je jednostavna. Kuća ima dnevni boravak, blagovaonicu, kuhinju, spavaću sobu, kupaonicu i poligon za vježbanje skejtborda. Središnji dio kuće je velika petlja za skejtbording promjera 3 metra. Ako dodate namještaj, onda se ova soba može čak pretvoriti u drugi dnevni boravak. Jednostavna i dobra kombinacija prostora u kojima se svi osjećaju ugodno i gdje vlasnik također može lako kombinirati dvije stvari: strast za skejtbordom i stvaranje ugode u kući.

Skateboarder Villa

Skateboarder Villa

Ime same kuće govori o hobiju njenog vlasnika. Cijela kuća je jedna velika skateboard platforma. Projekt je vrlo zanimljiv. Kuća ima sve pogodnosti - sve što je u običnoj kući, ali, uz to, sve je bilo prilagođeno za skateboarding. U dnu zidova dodani su betonski nasipi, pa su se ravni zidovi pretvorili u zakrivljene, tvoreći prikladnu platformu za klizanje. Projekt takve kuće pripada profesionalnom skejtbordu Philipp Schusteru.
Skateboarder Villa

Htio je skijaški prostor na kojem je provodio puno vremena, a koji je postao njegov dom, pretvoriti u pravi dom u punom smislu te riječi. Prije nekoliko godina kupio je kuću od starijeg para i radikalno je sanirao pod platformom za skejtbord. Međutim, odlučio je sačuvati neke originalne elemente (ukrasni elementi od tamnog drveta i starinski namještaj) kako bi sačuvao šarm ovog mjesta.

Kuća Epu

Kuća Epu

Zbog svoje skromne veličine to se zapravo ne može nazvati vilu ili prebivalište, ali ima mnogo jedinstvenih karakteristika. Ovo je EPU - kuća koja je sagrađena iz prikolice. Ima sve elemente koji se nalaze u običnoj kući, a jedina je razlika njegov dizajn i ukras. Kuća EPU sadrži dnevni boravak, kuhinju, spavaću sobu i kupaonicu.
Kuća Epu

Središnji element dnevne sobe je ugrađeni stol. To je svijetla soba sa velikim prozorima sa svih strana. Dnevna soba ima čak i kamin. Kuhinja je također mala. Ima sudoper, štednjak, hladnjak i police za odlaganje stvari. Ispod sudopera je grijač vode. U kuhinji nema dovoljno prostora za perilicu posuđa, ali može se uklopiti u prostor pored dnevnog boravka. U spavaćoj sobi ima dovoljno prostora za smještaj velikog bračnog kreveta. Police se mogu koristiti za pohranu odjeće. Kupaonica je malena i ima samo tuš. Voda se zagrijava pomoću bojlera koji se nalazi ispod sudopera.

Zapanjujuća kuća s drvećem

Zapanjujuća kuća s drvećem

Kuća koju je dizajnirao Frank Lloyd Wright nalazi se u Portlandu u Oregonu. Projekt je realizirao arhitekt Robert Harvey Oshatz. Bilo je malo želja kupaca za koje se gradi ova kuća. Prije svega, željeli su da se kuća uklopi u krajolik i bude u skladu s prirodom i okolišom.
Zapanjujuća kuća s drvećem

Kuća je izgrađena na strmoj padini. Dakle, glavni kat je na razini nadstrešnice stabla. Budući da ste u kući, dojam je da sjedite u kući na drvetu. Zidovi, stropovi i podovi izrađeni su od prirodnog drva. Također, drvo se koristi u dizajnu interijera. Arhitektu je trebalo nekoliko godina da dovrši projekt, ali rezultat je bio jednostavno nevjerojatan.

Kuća u autu

Kuća u autu

Mnogi vole voziti vlak. Duga putovanja posebno su impresivna kada su mnogi vjerojatno željeli da vlak postane njihov dom. Naravno, ovo je samo san. Ali za neke ljude takav neobičan san postao je stvarnost. Na primjer, u Portlandu postoji vlak koji je pretvoren u kuću.
Kuća u autu

Ovo je vrlo čudna, ali udobna kuća. Prostor automobila u potpunosti je pretvoren u ugodan, udoban dom. Ima sve što vam je potrebno za život: spavaće sobe, dnevni boravak, kupaonica i kuhinja. Unutrašnjost je moderna i, unatoč kompaktnoj veličini automobila, nije skučena. Među modernim tehnologijama koje se koriste u dizajnu vrijedi spomenuti električnu kuhinju i WC za samočišćenje. U ovoj tzv kući nalazi se još jedan zanimljiv detalj. Budući da tehnički to nisu nekretnine, tada nema poreza na nekretnine. Kuća vlaka trenutno košta oko 225 000 USD. To je vjerojatno jedan od razloga zbog čega dizajneri toliko vole preuređivanje vozila. u lijepom i ugodnom domu.

Kuća granata

Kuća granata

Čovjek bi mogao živjeti čak i u školjci. Neobičan oblik i dizajn sugeriraju takve misli. Ali to nije jedina veza ove kuće s prirodom. Izgrađena je korištenjem prirodnih organskih i anorganskih materijala. Koristi se puno školjki i koralja. Svi zidovi su zakrivljeni i nema uglova. Kuća se nalazi na plaži na južnom otoku, a to omogućuje kući da se još skladnije uklopi u prirodni okoliš.
Kuća granata

Dizajn kuće dizajnirao je Octavio Ocampo. Umjetnik je želio spojiti umjetnost i funkcionalni dizajn. Neki elementi, poput šiljaka na krovu, čisto su ukrasni. Ostalo, poput palube na drugom katu, osim estetske funkcije, obavlja i praktičnu.

Kuća u obliku spiralno zakrivljene školjke

Kuća u obliku spiralno zakrivljene školjke

Kuća u obliku školjaka je, naravno, originalna i jedinstvena, ali nije jedinstvena. Postoji nekoliko kuća koje po izgledu izgledaju poput školjki. Kuća tvrtke Senosiain Arquitectos sagrađena je od čelične žice i posebne betonske mješavine. Kao rezultat ove kombinacije, dobiva se vrlo jaka i izdržljiva struktura. Zahvaljujući zavojima, kuća izgleda upravo čarobno i nalikuje nevjerojatnoj kući.
Kuća u obliku spiralno zakrivljene školjke

Unutar kuće koriste se isti elementi. Unutrašnjost je ukrašena organskim materijalima. Kameni nogostupi i druge pojedinosti osjećaju se kao da ste vani. Kuća koristi sve moderne tehnologije.

Podzemna eko-kuća

Podzemna eko-kuća

Projekt podzemnih kuća pripada stručnjacima tvrtke Make Architects. Postoji nekoliko zanimljivih aspekata vezanih za ovu kuću. Prije svega, ovo je podzemna kuća. Prostorije ove kuće bile su organizirane oko središnje kuhinje, a svaka od njih podsjeća na laticu. Zajedno tvore oblik cvijeta.
Podzemna eko-kuća

Ne samo da kuća izgleda zapanjujuće s arhitektonskog stajališta, već je i ekološka kuća. Izgrađena je na padini brda i samo se otapa u krajoliku. Ako kuću gledate odozgo, njezin oblik nalikuje cvijetu sa sobama umjesto latica. Osim toga, noću, kada u kući svijetli svjetlost, na krajoliku se pojavljuje nevjerojatan blistav cvijet.
Treba napomenuti da se moderni dizajneri posebno vole zelene zgradeomogućujući vam da se što više približite prirodi.

Pogledajte video: 5 NAJLUĐIH KUĆA NA SVIJETU (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar