10 najoriginalnijih automobila u povijesti Nissana

10 najoriginalnijih Nissanovih modela

26. prosinca 1933. osnovana je automobilska tvrtka Nissan, Danas ćemo govoriti o najneobičnijim modelima tokijskog auto koncerna.

Nissan Prince Sprint 1900

Nissan Prince Sprint 1900

Koncept Sprint iz 1963. godine razvili su Nissan i Sprint malo prije njihova spajanja. Vrijedno je napomenuti da su koncepti Princa značajno utjecali na dizajn legendarne Nissan Skyline linije.

Nissan 126X

Nissan 126X

Do 1970. godine Nissan nikada nije predstavljao izložbene automobile na sajmovima. Međutim, nakon 69-godišnje automobilske izložbe, na kojoj su im glavni konkurenti predstavili svoje automobile budućnosti, Nissan jednostavno nije mogao ostati podalje. I na kraju su na Salonu automobila u Tokiju 1970. godine predstavili nevjerojatan futuristički sportski automobil 126X. Imao je zglobnu kabinu, a motor se nalazio straga.

Nissan 270X

Nissan 270X

Istog dana tvrtka je predstavila još jedan show car - 270X. Imao je i neobičnu kabinu, do koje se moglo doći presavijanjem jedinice s krovom i prozorima. Glavna razlika od modela 126X bio je prednji izgled motora. Oba izložbena automobila nisu bila namijenjena masovnoj proizvodnji, pa su bili opremljeni motorima od 68 konjskih snaga iz E10 Datsun Cherry.

Nissan NX-21

Nissan NX-21

Početkom 80-ih, Nissanovi inženjeri razmišljali su o stvaranju linije sportskih automobila XXI stoljeća. Prvi model serije NX / EXA bio je futuristički 1983 NX-21 s vratima u obliku galeba. Opremljen je motorom snage oko 100 KS. i mogao bi voziti mnoge vrste goriva, uključujući na kerozin ili alkohol.

Nissan S-Cargo

Nissan S-Cargo

Neobični kompaktni minivan Nissan S-Cargo proizvodio se od 1989. do 1992. godine. U jednom je trenutku automobil bio izuzetno popularan u Japanu. S-Cargo stil posuđen je od Citroëna 2CV, poslijeratnog francuskog minivana.

Nissan Figaro

Nissan Figaro
Ženska verzija Nissan Figaro

Retro kabriolet Nissan Figaro proizveden je samo 1991. godine. Automobil je sagrađen na osnovi Nissan Micra I generacije. Snaga Figara bila je 76 KS ... Ukupno je proizvedeno 20 tisuća primjeraka.

Nissan AP-X

Nissan AP-X
Nissan AP-X

Futuristički Nissan AP-X koncept prikazan je na sajmu automobila 1994. godine. Izvana je bio vrlo sličan supercaru Jaguar XJ220, međutim imao je manje dimenzije i raspored prednjeg motora.

Nissan Pivo

Nissan Pivo
Nissan Pivo

Konceptni automobil Nissan Pivo prvi je put predstavljen na sajmu automobila u Tokiju 2005. godine. Stroj je šasija na četiri kotača na kojoj je ugrađena kabina koja se može okretati za 360 stupnjeva. Izmijenjene verzije koncepta predstavljene su na izložbi automobila 2007. i 2011. godine.

Nissan BladeGlider

Nissan BladeGlider
Nissan BladeGlider

na Tokyo Motor Show 2013 predstavio Nissan BladeGlider. Futuristički koncept koji podsjeća na ultrabrzi automobil postao je jedna od glavnih atrakcija auto-sajma.

Nissan V2G

Nissan V2G
Nissan V2G

Koncept V2G razvijen je kao "automobil 2030" za 2009. godinu u LA Auto Show Design Challenge. Njegova je karakteristika kućište napravljeno od biorazgradivih ugljičnih vlakana. Prema inženjerima, 2030. automobil će možda postati najpopularniji električni automobil na svijetu zbog vrijednih tehničkih karakteristika i izuzetno niske cijene.

Pogledajte video: TOP 12: Najbolji i Najskuplji Automobili Poznatih i Slavnih YouTubera (Veljača 2020).

Ostavite Komentar