15 zapanjujućih blagovaonica u zelenim tonovima

15 zapanjujućih blagovaonica u zelenim tonovima

U iščekivanju novogodišnjih i božićnih praznika, činilo bi se da bi trebala biti popularna crveno-zelena paleta. No blagdani će završiti, ali unutrašnjost će ostati. Nudimo pregled nevjerojatnih blagovaonica u zelenim tonovima koje će izgledati nevjerojatno tijekom cijele godine.
Zelena blagovaonica u azijskom stilu
Interijer blagovaonice David Phoenix dizajn interijera

Zelena je prekrasna boja koja može biti umirujuća ili uzbudljiva, sve ovisi o odabranoj nijansi. Blagovaonica je idealna za eksperimentiranje s njom. Trebate samo odabrati tonove koji naglašavaju postojeći stil i shemu boja. Zadatak će biti malo složeniji ako kuća ima otvoreni plan.

1. Osvježavajuća pozadina

Interijer blagovaonice tvrtke Willey Design
Zeleni zidovi u unutrašnjosti tvrtke Witt Construction

Najočitiji i najjednostavniji način uvođenja zelene boje u blagovaonicu je krenuti od zidova. Međutim, odabiru sjene treba pristupiti ozbiljno, jer samo vaše omiljene boje mogu dugo ugoditi oku. Ako se danas nešto čini nevjerojatnim, onda sutra može dosaditi. Prednost zelenog asortimana je u tome što u malim blagovaonicama obje tamne i svijetle boje izgledaju jednako impresivno.

2. Stropovi i podovi

Tradicionalna blagovaonica sa zelenim stropom
Zeleni tepih u unutrašnjosti blagovaonice

Ali ne treba svaki ton koristiti za zidove, može izgledati previše upečatljivo i blistavo. Svijetlo zelena charteruse sada je nevjerojatno popularna, revitalizira sobu, izazivajući osjećaj potpune novosti. U ovom slučaju, najbolje je zidove učiniti neutralnim, a zelene tepihe koristiti kao zasićene naglaske. Strop također ne mora uopće biti bijel. Svjetlo zeleni tonovi na stropu u kombinaciji sa žutim ili bijelim zidovima idealni su za ukrašavanje blagovaonice u farmi ili vintage stilu.

3. Zeleni akcenti

Zeleni akcenti u obliku stolica
Crno-bijela blagovaonica sa zelenim naglascima
Siva blagovaonica s zelenim naglascima

Ako ne želite potpuno transformirati blagovaonicu, najlakši način dodavanja zelene boje su akcenti u boji. To može biti tepih, a biljke u loncima i čak i zelene jabuke na trpezarijskom stolu. Istina, morate zapamtiti da što je pozadina neutralnija, to će biti spektakularniji dojam. Ako je blagovaonica ukrašena crno-bijelom bojom, onda je također savršena za zelene naglaske. Ako vam se rezultat ne sviđa, uvijek ih možete ukloniti.

4. Dekor

Interijer blagovaonice Jan Gleysteen Architects
Zelene zavjese

Ako vam se naglasak ne čini dovoljan, onda oko blagovaonskog stola možete organizirati zelene stolice, što će odmah privući glavnu pažnju. Oni ne samo da će pomoći uvesti zelenu boju u unutrašnjost bez ozbiljnih popravnih radova, već će vam omogućiti i korištenje najsvjetlijih nijansi. Za sklad možete pokupiti plavo-zelene zavjese, koje su savršene za ukrašavanje tradicionalnog ili rustikalnog stila. Za ljubitelje eklekticizma vrijedi obratiti pažnju na zavjese sa svijetlim geometrijskim uzorkom.

5. Prirodni element

Sobne biljke u unutrašnjosti
Pogled izvan prozora kao element interijera

Najljepši i najdraži način da mnogi uvedu zelenilo u unutrašnjost su biljke. Ovo je dah svježeg zraka, i doslovno i figurativno. Dovoljno je samo nekoliko saksija za cvijeće, a soba će se transformirati. Također će izgledati lijepo posude s biljem na stolu za blagovanje. Tko ima priliku - veliki prozori u blagovaonici, koji pejzaž koji okružuje kuću mogu učiniti elementom interijera.

6. Tekstura i obrasci

Interijer blagovaonice iz dizajnerske intervencije
Zelena tapeta u unutrašnjosti blagovaonice

Budući da se pozadina ponovno vraća u modu, neophodno je koristiti ih u dizajnu blagovaonice. Možete početi iz malog kuta, pretvarajući ga u kompozicijski centar. Pozadina ne samo da može dodati boju, već i zanimljive uzorke i teksture. Zelena pozadina s uzorkom pogodnim za tradicionalni ili mediteranski stil. Međutim, nitko se ne miješa u eksperimente u drugim stilovima. Zelena boja se lijepo kombinira crvena, žuta i plava. Samo trebate biti kreativni, a rezultat će vas sigurno ugoditi.

Ostavite Komentar