Trenutno u Kini kupiti 6 gadgeta

Najbolji jeftini kineski uređaji i uređaji

Izraz "kineska roba" do sad je već izgubio svoje značenje, sinonim za riječi "niske kvalitete". Danas u Kini gotovo sve najveće tehnološke tvrtke na svijetu drže svoju proizvodnju. Izdani u Srednjem kraljevstvu i uređaji pod vlastitim robnim markama, koji ne mogu biti lošiji, ili čak bolji od američkih ili europskih kolega. U ovom smo pregledu sastavili 6 naprava i uređajakoje vrijede odmah kupite u Kini.

Vodeći pametni telefon Xiaomi Mi4


Vjerojatno ćete se iznenaditi, ali mnogi stručnjaci smatraju Xiaomi Mi4 mobitel "najboljim u svijetu modernih pametnih telefona". Prije godinu dana, samo nekoliko je čulo za Xiaomi, a sada se već zove "Kineska jabuka", a njegova kapitalizacija procjenjuje se na 45 milijardi dolara.
Jeftini kineski pametni telefon Xiaomi Mi4

Činjenica je da Xiaomi proizvodi nevjerojatno kvalitetne i jeftine uređaje, od kojih je najpopularniji pametni telefon Xiaomi Mi4. Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 801 procesor sa taktom frekvencije 2,5 gigaherca, ima 5-inčni zaslon rezolucije 1920 od 1080 piksela, 2 gigabajta RAM-a i 16 do 64 konstante.
Jeftini kineski pametni telefon Xiaomi Mi4

Xiaomi Mi4 ima dvije ugrađene kamere (13 i 8 megapiksela), kao i bateriju od 3080 mAh. Uređaj ima Android operativni sustav s "vlasničkim" MIUI dodatkom tvrtke Xiaomi. Svi tehnički testovi telefona pokazuju nevjerojatno visoke rezultate, a kvaliteta dijelova i sastavljanja pametnog telefona jednostavno je nevjerojatna!
Jeftini kineski pametni telefon Xiaomi Mi4

Istodobno, cijene uređaja su vrlo demokratske, najjeftiniji model Xiaomi Mi4 košta 376 američkih dolara.

Povoljni Meizu M1 Note pametni telefon


Meizu proizvodi i nekoliko modela vrlo popularnih, visokokvalitetnih i jeftinih pametnih telefona koji ni na koji način nisu inferiorni od proizvoda poznatih marki. Najbolji model ovog proizvođača je Meizu MX4 pametni telefon, ali on nije ušao u ovaj pregled (Xiaomi Mi4 već je zauzeo nišu vodećih uređaja), već telefon nazvan Meizu M1 Note.
Jeftini kineski pametni telefon Meizu M1 Note

Meizu M1 Note pametni je telefon za ljude koji ne traže najnaprednija punjenja. Ipak, riječ je o prilično produktivnom uređaju koji se za par godina definitivno neće smatrati "zastarjelim".
Jeftini kineski pametni telefon Meizu M1 Note

Tehničke karakteristike Meizu M1 Note su sljedeće: 5,5-inčni ekran (1920 x 1080 piksela), 64-bitni osmojezgreni Mediatek MT6752 procesor s taktom frekvencije 1,7 gigaherca, 2 gigabajta RAM-a i 16 do 32 konstante. Glavna kamera na uređaju ima rezoluciju 13 megapiksela, sprijeda - 5 megapiksela. Baterija u Meizu M1 Note vrlo je prostorna - 3140 mAh.
Jeftini kineski pametni telefon Meizu M1 Note

I što je najvažnije, cijena pametnog telefona Meizu M1 Note iznosi samo 160 dolara!

SJ4000 akcijska kamera


SJ4000 proizvod je za ljude koji vode aktivni stil života. Riječ je o akcijskoj kameri, koja je zapravo klon poznatog GoPro Hero3 + uređaja, ali košta nekoliko puta manje.
Jeftina kineska akcijska kamera SJ4000

Čak i prema van, ove se kamere lako mešaju jedna s drugom, a to i ne čudi. Kinezi su marljivo pokušavali naslijediti uspjehe i dostignuća stvaralaca GoProa kako bi svojim kupcima omogućili sličan kvalitet i poznati dizajn.
Vizualna usporedba akcijskih kamera SJ4000 i GoPro

Istina, tehničke karakteristike SJ4000 još su bolje - ovaj fotoaparat može fotografirati u rezoluciji od 5 do 12 megapiksela, kao i video u 1080P formatu. Štoviše, kamera čak ima ugrađeni zaslon dijagonale 1,5 inča, koji nije prisutan u GoPro-u.
Jeftina kineska akcijska kamera SJ4000

Cijena ovog uređaja počinje od 80 dolara, dok će GoPro Hero3 + Silver Edition (SJ4000 se uspoređuje s njim) kupca koštati 300 dolara.

Xiaomi Mi Band narukvica za fitness


Uređaj nazvan Xiaomi Mi Band košta rekordno čak i za Kinu. Činjenica je da je Xiaomi odlučio da nema smisla duplicirati određene funkcije mobilnog telefona u fitness narukvicu. Prema planiranju ovog proizvođača, ova klasa uređaja trebala bi nositi isključivo funkcije praćenja, a pametni telefon pobrinut će se za ostatak.
Jeftina kineska narukvica za fitness Fit Xiaomi Mi

Xiaomi Mi Band iznimno je jednostavna fitness narukvica koja nema ni vanjski zaslon. Umjesto posljednjeg postoje tri LED-a koja mogu samo pokazati razinu napunjenosti baterije, kao i stupanj ispunjenosti plana za fizičke vježbe za dan. Sve ostale funkcije i mogućnosti uređaja dostupne su putem posebne besplatne aplikacije na vašem pametnom telefonu.
Jeftina kineska narukvica za fitness Fit Xiaomi Mi

Istina, cijena Xiaomi Mi Band je primjerena. Narukvica košta samo 22 američka dolara. Ovo je možda najiskrenija cijena na svijetu za mobilne uređaje.

Računalo zračne planete IFive


Najbolji kineski tablet, većina promatrača uređaj naziva Xiaomi MiPad. No, u reviziji smo već spomenuli dva Xiaomi uređaja, pa ćemo ovdje govoriti o još jednoj sjajnoj „pilulu“ iz Srednjeg kraljevstva - iFive Air.
Jeftino kinesko računalo iFive Air Planet

Naziv iFive Air sugerira da je ovaj tablet dizajniran za nadmetanje s Appleovim iPad Air uređajem. No, za razliku od prototipa "jabuke", uređaj radi na Android 4.4 KitKat mobilnom operativnom sustavu s vlasničkim Modern shellom, koji pruža sučelje popločanog sustava Windows 8 na radnoj površini uređaja.
Jeftino kinesko računalo iFive Air Planet

Tablica iFive Air opremljena je 9,7-inčnim zaslonom rezolucije 2048 do 1536 piksela, Rockchip RK3288 procesorom s taktom frekvencije 1,7 gigaherca, 2 gigabajta RAM-a i trajno od 16 do 32 GB. Baterija u iFive Airu ima kapacitet od 8.200 mAh. Debljina uređaja je 7,5 milimetara.
Jeftino kinesko računalo iFive Air Planet

Glavna prednost iFive Air-a u odnosu na druge tablete koji kopiraju iPad Air je njegova cijena. Cijena uređaja je 220 dolara za model s 16 gigabajta memorije i 240 za verziju s 32 GB.

Drone Walkera QR X350


Walkera je jedan od najvećih svjetskih proizvođača bespilotnih letjelica za privatnu upotrebu. Naravno, inferiorniji je u popularnosti i prodaji svjetski poznatoj DJI kompaniji koja proizvodi dronove serije Phantom, ali se postupno približava glavnom konkurentu po ovim pokazateljima.
Jeftina kineska drona Walkera QR X350

Taj se rezultat postiže zahvaljujući mnogo nižim cijenama proizvoda. Najpopularniji uređaj ove tvrtke je drono Walkera QR X350 - jeftin analog analognog drona DJI Phantom 2. Istina, Walkera omogućava puno veću varijabilnost u konfiguraciji robe, tako da kupac može odabrati ogroman broj dodatnih značajki i mogućnosti za svoj budući uređaj.
Jeftina kineska drona Walkera QR X350

U osnovnoj verziji (potpuno funkcionalan slučaj i najjednostavniji daljinac) Walkera QR X350 košta samo 300 dolara. Najskuplji model koštat će 866 dolara. Za taj novac kupac dobiva i iLook akcijsku kameru, ovjes za njega, snažni upravljački panel Devo 10, monitor RX-LCD5802 i mnoge druge dodatke. Za usporedbu, dron DJI Phantom 2 Vision +, koji je mnogo jednostavniji u pogledu svojih funkcija, košta 1369 dolara.
Na kraju našeg pregleda vrijedi ukratko objasniti zašto ovi prekrasni uređaji kineske izrade koštaju tako malo. Uostalom, oni su dva do tri puta jeftiniji od sličnih naprava i uređaja prikupljenih u istim tvornicama u susjednim tvornicama u Kini po narudžbi velikih međunarodnih tvrtki.
Razlozi su, zapravo, tri.
Činjenica je da velike tvrtke ulažu ogromne količine desetaka milijardi dolara u razvoj i primjenu novih tehnologija, koje naknadno moraju biti nadoknađene zbog visoke cijene uređaja. Kineski proizvođači, naime, iskorištavaju tuđa dostignuća - procesore stvorene za Samsung, Apple i HTC, ekrane, staklo itd. Ne trebaju velika ulaganja u tehnologiju, a to uvelike smanjuje troškove proizvodnje i, posljedično, cijenu robe.
Drugi aspekt koji utječe na cijenu gadgeta je marketinška komponenta. Natječući se među sobom, Apple i Samsung ulažu milijarde dolara u oglašavanje i distribuciju svojih proizvoda. Kineski proizvođači ne jure kao velike prodajne brojke. Radije osvajaju kinesko tržište najprije niskim cijenama, a po zaostalom principu - ostatkom svijeta. Nadalje, najčešće se prodaja kineskih uređaja vrši ne u specijaliziranim prodavaonicama robnih marki, već isključivo putem interneta.
I treći. Plaće u tvornicama uvjetnog Applea i uvjetni Xiaomi, čak i ako se nalaze jedna preko druge, mogu se nekoliko puta razlikovati. Svjetska zajednica pomno prati radne uvjete kineskih radnika koji proizvode robu za glavne svjetske marke. U isto vrijeme, tvrtke iz same Kine mogu plaćati svojim radnicima samo sitan novac.
Radnici u tvornici u Kini

Pročitajte i: 4 nevjerojatno cool i jeftini kineski pametni telefoni.

Pogledajte video: NAJISPLATIVIJI pametni telefoni u 2019. godini 062019 (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar