10 čudnih eksperimentalnih prototipa helikoptera nastalih u prošlom stoljeću

Najčudniji prototipi helikoptera.

U stvari, helikopteri su relativno novi izum - počeli su se masovno koristiti tek nakon Drugog svjetskog rata. Od tada, inženjeri neprestano pokušavaju poboljšati ove zrakoplove, stvarajući često vrlo čudne i neobične automobile.

1. Sikorsky X-Wing

Sikorsky X-Wing.

Jedno od razvoja poznatog proizvođača helikoptera Sikorsky bilo je najsličnije poznatom pobunjeničkom borcu X-Wing Star Wars. Sredinom 1970-ih, američka tvrtka, koju je osnovao znanstvenik i dizajner zrakoplova Igor Ivanovich Sikorsky, započela je eksperimentiranje s različitim dizajnom helikoptera. U to je vrijeme S-72 izgrađen za testiranje X-krila po nalogu NASA-e i američke vojske.
Na prvi pogled X-Wing je izgledao kao običan helikopter, s vrlo debelim noževima i mlaznim motorima duž bočne strane trupa. Pri uzlijetu krilo u obliku slova X rotiralo je poput rotora uobičajenog helikoptera, omogućujući S-72 da leti okomito. Zatim je nakon penjanja rotor bio nepomično fiksiran, radeći kao krilo konvencionalne letjelice. Nažalost za Sikorsky, razvoj projekta zahtijevao je dodatna sredstva, ali američka je vojska odlučila smanjiti projekt.

2. Percival P.74

Percival P.74 - njemački eksperimentalni helikopter.

Tijekom Drugog svjetskog rata njemački su inženjeri razvili različite dizajne neobičnih helikoptera i zrakoplova na rotoru. Dno crta je bila da su motori stvorili ispušni tok, koji se na krajevima šupljih noževa dovodio u mlaznice, koje su potom, istječući odatle, zakretale rotor.
1950-ih Britanci su pokušali stvoriti sličan eksperimentalni helikopter, nazvan Percival P.74. Njegova je karakteristika bila da su motori ugrađeni unutar trupa. Snaga motora nije bila dovoljna za podizanje helikoptera u zrak, nakon čega je projekt 1957. zatvoren.

3. Kellett-Hughes XH-17

Leteća dizalica Kellett-Hughes XH-17.

Jedna od najčešćih vrsta helikoptera su leteći dizalice koje mogu podići teška i predimenzionirana tereta do visine nepristupačne za obične dizalice. Godine 1952., zrakoplovna kompanija Hughes razvila je svoj prvi helikopter XH-17, koji je u to vrijeme bio najveći helikopter na svijetu: opremljen je rotorom promjera 39,6 m i dva turbojetnička motora General Electric J35, koji su služili kao superpunjači komorama za izgaranje na krajevima lopatica ,
Za razliku od Percivala P.74, vrući zrak je pomiješan sa gorivom, a zatim upaljen. To znači da su KhN-17 na kraju lopatica rotora imali male mlazne motore. Da bi smanjio troškove, Hughes je koristio dijelove iz različitih zrakoplova iz Drugog svjetskog rata: kabina je preuzeta iz zrakoplova CG-15, šasije bombardera B-25, a velikog spremnika goriva od bombardera B-29.
Tijekom testova, pokazalo se da je XH-17 bio strašan prizor: plamen je puhao iz mlaznica mlaznih motora na krajevima lopatica, a zvuk iz konstantnog izgaranja goriva u komorama na lopaticama zvučao je kao istodobna pucnja 1000 artiljerijskih komada (prema bilješci u jednim novinama). Zvuk uzlijetanja XH-17 bio je savršeno čujan na udaljenosti od 13 kilometara. Učinkovitost jedinice bila je depresivna.

4. Sikorsky X2

Sikorsky X2 - helikopter s potisnim propelerom.

Jedan od najvećih nedostataka helikoptera je njihova mala brzina, koja je puno inferiornija od brzine zrakoplova. Sikorsky je 2008. godine izgradio eksperimentalni koaksijalni helikopter s potisnim propelerom, koji je trebao dostizati brzinu do 500 km / h. U njemu su inženjeri odustali od standardnog dizajna helikoptera. Dva rotora s četiri oštrice rotirala su u suprotnim smjerovima, što samo po sebi nije previše jedinstveno.
Ali umjesto uobičajenog rotora, ugrađen je šesterokutni potisni propeler. X2 nikada nije bio namijenjen masovnoj proizvodnji, ali pokazalo se kao vrlo uspješna demonstracija novih tehnologija. U 2011. godini program je smanjen, a na temelju dokazanih novih tehnologija izgrađen je vojni helikopter S-97 Raider.

5. Ka-22

Sovjetski helikopter Ka-22.

Sovjetski i kasnije ruski inženjeri dizajnirali su neke od najvećih i najtežih helikoptera na svijetu. 1950. sovjetske zračne snage htjele su povećati domet leta svojih helikoptera. OKB "Kamov" razvio je Ka-22 - neobičnu rotornu letvicu s dva glavna rotora, kao i dva turboprop motora od po 5.900 KS svaki.
Unatoč stalnim problemima s mjenjačem, Ka-22 je bio vrlo impresivan razvoj. Mogao je prevoziti 100 putnika, a tijekom testnih letova oborio je osam svjetskih rekorda u svojoj težinskoj kategoriji. Međutim, helikopteri Ka-22 pretrpjeli su dvije smrtne nesreće u jednoj godini, nakon čega je projekt obustavljen.

6. Fairey Jet Gyrodyne

Fairey Jet Gyrodyne - helikopter + žiroskop.

Mlaz Gyrodyne prilično je zanimljiva kombinacija helikoptera i žiroplana. Da bi se koristio sustav rotacije mlaznog rotora, Fairey je svoj helikopter opremio mlaznim mlaznicama i plamenicima na krajevima lopatica dvokrilnog glavnog rotora u koji se ubrizgava gorivo. Ovaj sustav nije jedinstven među eksperimentalnim helikopterima, ali nakon podizanja i postizanja brzine, potisak prema glavnom propeleru polako se smanjivao, nakon čega je rotor prešao u režim autorotacije. Potisak se napajao s dva potisna vijka.

7. Oehmichen br. 2

Oehmichen br. 2 - helikopter Etienne Omisheng.

Dizajni helikoptera pojavili su se u svijetu zrakoplovstva dugo vremena. Inženjeri su razumjeli osnovne principe leta helikoptera i koristili su velika krila propelera kako bi osigurali potrebno podizanje svojih strojeva. Jedan od glavnih izumitelja prvih helikoptera bio je pionir francuskog zrakoplovstva Etienne Omishen. Njegov je drugi helikopter (Oehmichen No.2) bio prilično čudan, ali uspio je uzletjeti sa zemlje.
Opremljen je malim okomito postavljenim rotorima koji su se zakretali u suprotnom smjeru od velikih rotora za podizanje. Etienne je 14. travnja 1923. oborio postojeći rekord u brzini uspona i leta helikoptera. No njegovi daljnji eksperimenti nisu doveli do značajnih poboljšanja i Omishen je počeo graditi balone.

8. De Lackner HZ-1

De Lackner HZ-1.

Kako su helikopteri postali bitan dio vojne strategije, vojske su počele tražiti nove načine primjene ove tehnologije. Jedan od najneobičnijih projekata bila je leteća platforma stvorena 1954. godine, dizajnirana za prijevoz jednog vojnika. Lackner HZ-1 bio je opremljen malim motorom od 40 KS koji je rotirao dva vijka, iznad kojih je bila mala platforma za jednu osobu. U stvari, HZ-1 prije šezdeset godina postao je svojevrsna leteća segway. Maksimalna brzina uređaja bila je 105-110 kilometara na sat.

9. Ka-56

Ka-56.

Sovjetski Savez također je nastojao stvoriti jednosjede ultralagane helikoptere koji bi se mogli smjestiti u cilindrične brodarske kontejnere promjera ne više od 500 mm, a također ih je jedna osoba trebala sastaviti 15 minuta. Sličan se zahtjev pojavio jer se pretpostavljalo da će se helikopter zasnivati ​​na površinskim i podmorničkim brodovima i dostavljati do mjesta uporabe putem torpednih cijevi. Nažalost, programeri nisu mogli pronaći prikladan motor za helikopter, pa projekt nije nadišao testiranje na zemlji.

10. Mi-12

Mi-12.

Sovjetski Savez je bio nenadmašan u stvaranju gigantskih letjelica. Mi-12 (ili V-12), izgrađen 1967., najteži je i najteži helikopter za dizanje na svijetu. U početku je V-12 razvijen kao najveći helikopter nosivosti najmanje 30 tona za transport komponenata interkontinentalnih balističkih raketa. Maksimalna težina uzlijetanja helikoptera bila je 105 tona (dok je sam uređaj težio 69 tona).
Bio je to aparat s 4 motora, izgrađen na poprečnom krugu s dva vijka. Na krajevima konzola trus-krila nalazili su se motorni nacelles s dva plinskoturbina s motorom od 6500 KS. 1969. helikopter je postavio svjetski rekord podižući teret od 44 tone na visinu od 2,25 km.
Danas je zračna tehnologija dostigla novu razinu. A dokaz tome može biti maslačak s višekopterima s 19 propelera.

Pogledajte video: UPOZORENJE!!! Eksperiment koji tera strah u kosti (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar