Tesla Motors predstavio je sustav autopilota za automobile

Automobilski pilot Tesla Motors.

Poznati proizvođač automobila Tesla Motors za Novu godinu odlučio je napraviti poklon svim vozačima predstavivši radni prototip autopilota za automobile. Autori projekta obećavaju da će se motoristi u bliskoj budućnosti moći mirno odvratiti od upravljača na cesti i ne brinuti se za sigurnost.
Domet senzora prvog reda je 4,8 metara.

Auto-auto je dugogodišnji san mnogih proizvođača automobila. Međutim, obični automobilisti jedva ikada sanjaju o takvom. Sustav kojem bi se moglo privremeno povjeriti upravljanje automobilom bio bi vrlo koristan. Na primjer, mogla bi povećati sigurnost vožnje automobila u uvjetima kada motorist razgovara telefonom.
Proces upravljanja prikazuje se na posebnom zaslonu.

U posljednjih nekoliko godina, brojni proizvođači automobila predstavili su nekoliko konceptualnih razvoja, pa čak i prve primjere takvih sustava. Međutim, radi se o američkoj tvrtki Tesla motori bio u stanju pokazati prvi, potpuno funkcionirajući prototip. U biti, prototip autopilota Tesla Motors razlikuje se od svih ostalih prototipa samo po tome što stvarno djeluje poput sata. Osnova rada uređaja je i sustav senzora i kamera koji su ugrađeni na karoseriju automobila.
Sustavi senzora i kamera ugrađeni su na karoseriju automobila.

Ovi senzori detektiraju kretanje drugih automobila, kao i mjesto raznih prepreka. Dobivene podatke analizira računalo koje donosi odgovarajuću odluku i kontrolira automobil. Domet senzora prvog reda je 4,8 metara. Teslin autopilot uopće nije slijepi sustav. Cijeli proces kontrole, svi računalno obrađeni podaci, kao i trenutna situacija u automobilu, prikazani su na posebnom zaslonu.
Vozač je potreban za osiguranje.

Također prikazuje lokaciju automobila i druge podatke s nadzorne ploče. Osim upravljanja, sustav je sposoban za kočenje u nuždi.
Autopilot djeluje tako dobro da vožnja čak postaje dosadna. Unatoč svemu, sam sustav preporučuje da se ne opuštate i držite barem jednu ruku blizu volana.

Vrijedi napomenuti da je tema automobila koji ne treba vozača danas prilično relevantna među stvaraocima osobnih vozila. i 7 modernih bespilotnih vozila, što su trenutno koncepti, dokaz je toga.

Pogledajte video: The future we're building -- and boring. Elon Musk (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar