Kako ukrasiti svoju kuhinju za Novu godinu: 20 sjajnih primjera

Novogodišnji dekor kuhinje

Za Novu godinu je uobičajeno potpuno ukrasiti ne samo božićno drvce, već i unutrašnjost. Najčešće se svi ukrasi rade u dnevnoj sobi i hodniku, gdje svi dekor mogu cijeniti gosti, ali kuhinja je često ostavljena bez pozornosti. No, ovdje domaćica provodi većinu svog vremena, a posebno prije svečane večere. Stoga smo odlučili razmotriti mogućnosti dekor za ovu posebnu sobu i pronašli smo mnoge zanimljive ideje.

Čistoća i red

Prvo morate očistiti kuhinju

Prije svega, morate voditi brigu o redu u kuhinji. Obrišite staklo na prozoru, prozorskom pragu, fasadama ormara i kućanskih aparata, kao i radnim površinama. Skinuti kavez s stropa i uglova, oprati zavjese i ručnike. Ne zaboravite na čistoću štednjaka, pećnice i sudopera. Kad stvari posložite u redu u kuhinji, možete upaliti novogodišnje pjesme, koje će vas razveseliti i učiniti postupak čišćenja ugodnim.
Čistoća i red

Odmor za jelo za odmor

Odmor za jelo za odmor

Kada vraćate red, možete se odmah riješiti starog posuđa koji ima pukotine i ogrebotine. Lijepa i uredna jela ne smiju se skrivati, prilično je korisna za ukrašavanje prostora. Može se postaviti na otvorene police, u švedski stol ili bočni ormar, dopunjen jelovim granama ili ukrasima božićnog drvca. To će stvoriti novogodišnje raspoloženje u unutrašnjosti. Ako postoji prilika, tada možete kupiti svečanu uslugu ili set tanjura, što je važno za ukrašavanje novogodišnjeg stola.
Laconic novogodišnji dekor

Dekoracija prozora

Božićni dekor prozora

Često se u kuhinji nalazi jedan prozor, koji privlači pažnju već od prvih minuta boravka u sobi. Stoga se preporučuje i ukrašavanje novogodišnjim priborom. Za to su korisne obojene vrpce, papirnate snježne pahulje, jeleve grančice, borovi češeri, novogodišnje igračke, pa čak i kolači od medenjaka. Sam prozor trebao bi izgledati uredno i privlačno.
Zanimljiv ukras prozora za Novu godinu

Kućica od medenjaka


Neka se pečenje kuće od medenjaka smatra zapadnom tradicijom, dobro je i odvija se u ruskim kućama (na primjer, možete napraviti kuću od medenjaka). Štoviše, takve jestive zgrade mogu savršeno ukrasiti kuhinjski interijer tijekom novogodišnjih praznika. Usput, stari Rimljani napravili su prve kuće sličnog plana. Tako su umirili svoje bogove. Tada je ta tradicija zaboravljena, a oživljena je tek početkom 19. stoljeća, kada je objavljena bajka braće Grimm "Hansel i Gretel".
Izvorna kuća od medenjaka

Izvorna rješenja


Za ukrašavanje kuhinje možete pronaći vlastite novogodišnje kompozicije, koristeći improvizirana sredstva za to. Na primjer, napravite svijećnjak od rerne za povrće ili vijenac od rezača kolačića. Ovaj dekor izgleda smiješno i vrlo iskreno. I ne zaboravite na ručnike s novogodišnjim parcelama, grančice s crvenim zimskim bobicama, voće i kolačiće od medenjaka. Svi ti elementi mogu stvoriti čarobnu atmosferu!
Izvorna rješenja za novogodišnji dekor kuhinje
Zanimljive ideje za novogodišnji dekor

Pronašli smo još 10 ideja za stvaranje božićnih svijeća, Izrada ih je vrlo jednostavna, a izgledaju spektakularno u unutrašnjosti!

Pogledajte video: - Slatki Mario: Ukrašavanje torti nikad nije bilo lakše (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar