Kaotičan redoslijed: modularna preobražajna kuća

M-House je transformatorska kuća.

Teško je ovu neurednu metalnu konstrukciju nazvati domom, ali ljudi u njoj žive. Unatoč kaotičnoj konglomeraciji panela, svaki od njih obavlja određenu funkciju: štiti od sunca i vjetra ili je osnova za ugradnju solarnih panela.
Kuća transformatora arhitekta Michaela Jantzena.

Arhitekt, inženjer i dizajner Michael Janzen (Michael jantzen) predstavio svoj neobični projekt - transformirajuću stambenu zgradu tzv M-kuća, Dizajn se sastoji od sedam pomičnih modula koji se mogu postaviti po vašoj želji.
Svaki se modul sastoji od pravokutnih ploča koje su pričvršćene jedna uz drugu šarkama. Neki od ploča su izolirani i imaju prozore i vrata.
M-kuća. Unutrašnjost.
M-kuća. Unutrašnjost.

Zašto su potrebni svi dijelovi modula, vjerojatno sam autor neće odgovoriti, ostavljajući vlasnicima polje za maštu. Neki paneli štite dom od vjetra i prekomjernog sunca, dok drugi postaju pogodno mjesto za ugradnju solarnih panela.
M-House je transformatorska kuća.

Bez obzira koliko ludo izgledao prvi model M-kuće, kupac za ovu kuću pronađen je gotovo odmah.
M-kuća - kuća od sedam modula.

Poljska arhitektonska tvrtka KWK Promes implementirala je svoju verziju transformatorska kuća pod nazivom Sigurna kuća, koja se može pretvoriti u neupadljivu modernu tvrđavu skrivenu iza neprobojne ograde ili postati lijepa, otvorena vila.

Ostavite Komentar