10 zdravih navika koje zapravo nisu toliko dobre kao što bi se moglo činiti

Loša navika: crno vino i čokolada.

Kakav „savjet“ nećete čuti od zagovornika zdravog načina života. Netko preporučuje najnevjerojatnije dijete, netko tvrdi da je panaceja za sve probleme sport, a netko je siguran da su nam „crno vino i čokolada korisniji“ od svih bolesti. Ovaj će se pregled usredotočiti na najčešće mitove o zdravom načinu života.

1. Jedan sport

Uvjetno zdrava navika: baviti se jednim sportom.

Smatra se da sistemski trening u određenom sportu blagotvorno utječe na zdravlje, opće stanje i oblik tijela. Ali u stvari, najbolje rješenje je kombinacija biciklizma, plivanja, jogginga, vježbanja u teretani. I da, ne zaboravite da se stepenicama možete popeti pješice.

2. kuhanje u mikrovalnoj pećnici

Uvjetno zdrava navika: kuhanje u mikrovalnoj pećnici.

Suprotno uvriježenom mišljenju, mikrovalna pećnica ne ubija hranjive tvari, problem je drugačiji. Činjenica je da većina proizvoda koji su dizajnirani za kuhanje u mikrovalnoj pećnici, sama sadrži vrlo malo hranjivih sastojaka.

3. dijeta

Uvjetno zdrava navika: dijeta.

Smatra se da vježbanje i pravilna prehrana doprinose oslobađanju tijela od toksina. U stvari, ograničavanje prehrane čini više štete nego koristi zbog ograničenja hranjivih sastojaka.

4. Tan

Uvjetno zdrava navika: ten.

Liječnici vjeruju da je dugotrajno izlaganje suncu štetno za zdravlje. Kao odgovor na UV zračenje, tijelo proizvodi melanin. Stoga se izgled tena može smatrati oštećenjem kože.

5. Suzdržavanje bijesa

Uvjetno zdrava navika: obuzdavanje bijesa.

Vrijedi zapamtiti da suzdržavanje ljutnje može biti od koristi drugima, ali zapravo dovodi do još većeg nakupljanja bijesa. Najbolje rješenje je šetnja na svježem zraku - možete resetirati nakupljeni negativ i pronaći optimalno rješenje problema.

6. Prehrambeni dodaci

Uvjetno zdrava navika: dodaci prehrani.

Čak i ako ste sigurni da prehrani nedostaju hranjiva, bolje je voditi računa o uravnoteženoj prehrani, a ne koristiti prehrambene dodatke. Potonje može dovesti do nepoželjnih posljedica.

7. Crveno vino i čokolada

Uvjetno zdrava navika: crno vino i čokolada.

Zapravo, da biste dobili korist za tijelo od ova dva proizvoda, morat ćete ih konzumirati u tonama. I prekomjerna konzumacija i vina i čokolade zasigurno će nadmašiti pozitivne aspekte njihove redovite konzumacije.

8. Uporaba sokova

Uvjetno zdrava navika: pijenje sokova.

U stvari, tekućina prolazi kroz ljudsko tijelo vrlo brzo, a osjećaj gladi se vrlo brzo vraća. Uz to, apsorpcija soka u velikim količinama je rizična zbog velike vjerojatnosti povećanja razine šećera. A to je već vrlo ozbiljan problem.

9. Salate

Uvjetno zdrava navika: salate.

Salata nije nužno zdrav obrok. Puno majoneze ili slanine neće imati koristi nikome. Najbolji izbor je salata od svježeg bilja.

10. Čišćenje zuba nakon jela

Uvjetno zdrava navika: pranje zuba nakon jela.

Vjeruje se da nakon jela svakako morate oprati zube. Ali u stvari, interakcija paste za zube s prehrambenom kiselinom može uzrokovati propadanje zuba. Nakon jela, trebali biste pričekati barem pola sata.

Pogledajte video: Croatian THRIVE: What On Earth Will It Take? (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar