Kako značajno smanjiti potrošnju goriva u automobilu: 3 praktična savjeta

To vrijedi imati na umu.

U uvjetima kada gorivo za automobil postaje skuplje, pitate se je li moguće nekako smanjiti troškove sredstava za ovaj posao bez odustajanja od putovanja. Potrošnja se doista može smanjiti, iako neznatno. Još važnije, ovi savjeti će vam omogućiti da trošite manje benzina, koji danas vrijedi svoju težinu u zlatu.

1. Vozi se

Ne utapajte se!

Izbjegavanje snažnih načina rada motora, koji troše većinu goriva, uštedjet će puno goriva. Riječ je, naravno, o glatkom kočenju i istim glatkim ubrzanjima. Stoga bi papučica za plin trebala raditi što je lakše. Konačno, ovim će se načinom vožnje automobilske kočnice zahvaliti i vozaču, jer će u ovom slučaju trajati puno duže.

2. Izbjegavajte rad u praznom hodu

Jednostavno i korisno.

Ako je moguće, ne biste trebali samo držati motor. Ovaj očigledan savjet uštedjet će vam puno goriva. Prema stručnjacima, 3 minute stanke s uključenim motorom jednake su otprilike 1-1,5 kilometara vožnje na većini motora.

3. Stanje vozila

Vozilo uredno.

Na ekonomičnost goriva uvelike utječe stanje automobila, posebno stanje sustava goriva. Važno je zbog njegove čistoće, ispravnosti električne opreme (uključujući električnu opremu samog sustava za gorivo), stanja filtra i mlaznice. Čak utječe na pritisak u kotačima i stanje kočnog sustava. Jednostavno rečeno, što je stanje automobila bolje, to manje goriva troši.
Njega automobila odgovorna je stvar, pa evo još jednog 10 najkorisnijih uređaja za automobil, koji će pomoći vozaču da "zimi" udobno odlazi i bez nepotrebnih problema koji se neizbježno mogu pojaviti u najnepovoljnijem vremenu u godini.

Pogledajte video: Kako smanjiti potrošnju motornog ulja i uštedjeti? (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar