7 tehnologija koje će vrlo brzo promijeniti kino

Kako će se film mijenjati u 21. stoljeću.

Sve se u našem svijetu mijenja. Posebno se aktivno razvija koji ljudima donosi novac. Kino, koje već u 21. stoljeću može preživjeti još jednu veliku tehničku revoluciju, nije iznimka od ovog pravila. Evo najzanimljivijih i najperspektivnijih inovacija koje će definitivno ostaviti trag u ovoj industriji.

1. Hiper-matrični kinetički ekran

Revolucionarna tehnologija.

Kinetički ekran prikazala je Hyundai Motor Group. Uz njegovu pomoć, na jednoj je izložbi realizirana kinetička instalacija velikih razmjera. Mnogi vjeruju da takva tehnologija pomicanja kockica i ploča koje prikazuju sliku mogu naći primjenu u kinu, otvarajući redateljima prethodno nepristupačne horizonte kreativnosti.

2. "broj" protiv filma

Vječna bitka.

Danas još uvijek postoji puno starovjernih redatelja koji radije snimaju po dobrom starom filmu. Na primjer, Christopher Nolan ne želi se odreći dokazane tehnologije. Quentin Tarantino čak snima neke od svojih filmova na rijetkim filmskim uzorcima, koji se danas gotovo nikada ne proizvode. Međutim, tehnologija ne miruje, a digitalno snimanje zauzima sve više prostora u kinu.

3. Novi stabilizatori i UAV

Dajte budućnost.

U 70-ima godina XX. Stoljeća, operater Garrett Brown napravio je pravu revoluciju stvorivši takozvane "stalne". Ovo je izvrsno sredstvo za stabilizaciju kamere, no zahtijeva mnogo iskustva i fizičke snage od operatera. Danas se stabilizatori zamjenjuju novim stabilizatorima, uključujući dronove.

4. "Točne" kamere

Japanci su sjajni.

Sveučilište u Tokiju razvilo je sustave za brzo snimanje. Ako vrlo kratko, to je inovativni sustav koji vam omogućuje da uvijek snimljeni objekt držite u kadru. Štoviše, ova tehnologija omogućuje vam snimanje brzinom do tisuću sličica u sekundi.

5. Projekcija 270 stupnjeva

Izgleda nevjerojatno.

Najnovija tehnologija Screen X, na kojoj je trenutno snimljen samo jedan film, mogla bi započeti ponovno rođenje 3D-a. Ova tehnologija omogućuje vam dobivanje cjelovite i detaljne slike zahvaljujući kutu snimanja od 270 stupnjeva. Takav široki pogled omogućuje gledatelju da se dublje upusti u film.

6. Video preslikavanje

Budućnost je u tome.

Programeri Microsoftovog istraživanja stvorili su najnoviji sustav koristeći Kinect kameru i IllumiRoom projektor. Iako je tehnologija namijenjena samo računalnim igrama, ona također može naći primjenu u filmovima. Zahvaljujući njemu, korisnik će moći ispuniti cijelu sobu slikom tako da periferni vid također bude uključen u gledanje filma. U isto vrijeme možete ga ispuniti i samom slikom i tematskim dinamičkim elementima, na primjer, padajućim snježnim pahuljama.

7. Laserski projektori IMAX

Oni će također reći svoju riječ.

IMAX tehnologija već je revolucionirala filmsku industriju i definitivno će u sljedećih nekoliko godina razvoj laserskih projektora imati svoje mišljenje.
Nastavak teme 15 povijesnih činjenica o kamerama koje će biti zanimljive onima koji slikaju pametnim telefonom i ne samo.

Pogledajte video: Meizu M5 Note - video recenzija (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar