Podvodni restorani, kule s drvećem i viseći neboderi: glavni arhitektonski koncepti 2017. godine

Većina tih projekata očito se nikada neće provesti.

Svake godine se pojavljuju mnogi projekti idejne arhitekture. Ponekad je potpuno realan novi neboder, dok u drugim slučajevima to su fantazmagorični projekti koji izgleda kao da dolaze upravo iz budućnosti. 2017. nije bila iznimka - pojavili su se mnogi čudni i impresivni arhitektonski koncepti.
Svemirski koncept arktičke eko kuće "Heal-Berg".

Većina tih fantastičnih projekata očito nikad neće biti realizirana, njihova vrijednost leži u idejama koje razvijaju. Konceptualna arhitektura postavlja pitanja o tome gdje se društvo kreće i koje principe oblikovanja treba proučavati.
Neboderni gravitacijski neboder.
Neboder koji osvaja gravitaciju.

Od zamišljenog, ali praktički neizvedivog nebodera koji visi nad površinom Zemlje, i umjetnog orbitiranog asteroida, do znatiželjno zakrivljenog tornja nalik divovskom kopči za papir ... projekti u 2017. bili su jedan bizarniji od drugog.
Neboder "Slip".
Prvi katovi nebodera "Preskoči".

U prošloj godini trend se nastavio na zgradama prekrivenim zelenim biljkama, kao i na visokim drvenim kulama. Pojavilo se nekoliko novih koncepata poznatih vertikalnih šumskih kula iz ateljea Stefana Boyerija.
Šumski grad.
Šumski grad u Liuzhou Kinezi.

Ono što se činilo kao san prije nekoliko godina, zapravo je postalo stvarnost u nekoliko dijelova svijeta. Projekt talijanskih arhitekata Forest City već se počeo graditi u Liuzhouu u Kini. Očekuje se da će izgradnja završiti 2020. godine.

Iako impresivna drvena konstrukcija visoka 217 metara predložena za New York vjerojatno neće biti izgrađena, rad je već započeo na uzbudljivoj umjetničkoj instalaciji pod nazivom "Heatherwick Studio Ship".
"Brod" iz Heatherwick Studio iznutra.
Ulomak "Broda".

Zanimljivo je da nitko nije ni zamislio da će ova instalacija ugledati svjetlost dana, pa je nemoguće obećati da će čak i najluđi koncepti početi stvarati.
Pogled odozgo na "Nautilus Eco-Resort".
Rotirajuće zgrade "Nautilus Eco-Resort".

Pariške arhitekture Vincent Callebaut arhitekture ponovno su predstavile niz zapanjujućih futurističkih koncepata u 2017. godini. Od njih, Nautilus Eco-Resort ističe se kao rotirajući objekti napravljeni u obliku nadahnutom Fibonacijevim nizom.
Kuća izrađena od brodskih kontejnera.
Kuća unutar debla mamuta.

Među najzanimljivijim arhitektonskim konceptima 2017. vrijedi izdvojiti kuću iz kontejnera za otpremu, kuću unutar debla mamuta i divovski radni model grada na Marsu koji bi trebao biti izgrađen u pustinji u blizini Dubaija.
Projekt trenutnog modela grada na Marsu.


Mnogi su zainteresirani za pitanje, zašto "Nepropusni" neboderi ili zašto se u Hong Kongu grade čudni neboderi, A znamo odgovor na to.

Pogledajte video: Poznate pojedinosti Adventa u Osijeku 2019 (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar