Kako Nijemci u Njemačkoj moderniziraju ploču "Hruščovi" iz 60-70-ih

Hruščov u Njemačkoj.

Kao što znate, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća gradnja SSSR-a od strane kuća, popularno zvanih "hruščovci", poprimala je preskoke. I u NDR-u su podignute mnoge takve kuće. Vrijeme je polako, ali sigurno uništavalo te kuće, a u modernoj Njemačkoj pokrenut je program obnove starih "ploča". Ispalo je sasvim europsko.
Montažne kuće s bivšim i obnovljenim pročeljem.

Ako govorimo o čisto kozmetičkom popravku, tada su Nijemci preradili fasade ploča kuća, riješivši se depresivno sive boje. Ispred kuća su izgrađene opečne ograde, koje su postale svojevrsna tampon zona, odvajajući ulaze od kolnika.
Ažurirano pročelje panel-kuća na području bivšeg DDR-a.
Vanjski dizalo.

Balkoni su dodani nekim kućama ili su postojeće lođe proširene. Na nekim mjestima možete vidjeti vanjska dizala.
Priloženi balkoni.
Kante za smeće ispod brave.

Svaka kuća ima svoje mjesto za kante za smeće. U pravilu je zaključan, tako da nitko od njih ne bi prolazio kroz njih ili bacao smeće iz svojih spremnika.
Renovirano stubište.
Montažna montažna kuća u Linefeldu.

Što se tiče dramatičnijih promjena, neke su višestambene zgrade s pet spratova smanjene na 3 kata, a dio je demontiran u sredini, od čega su dvije bile napravljene u jednoj zgradi. I, naravno, fasade su prebarvane od sive u optimističnije boje.
Montažna kuća u Linefeldu nakon obnove.
Kuća za oblaganje prije obnove.
Montažna kuća nakon obnove.

U Rusiji je također možete pronaći primjeri uspješne obnove starih montažnih kućaali ovo je prije iznimka nego pravilo.

Pogledajte video: Hiljade građana Balkana navodno prisluškivani u operaciji obavještajnih službi SAD-a i Njemačke (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar