Voda umjesto baterija: Korak po korak upute kako sastaviti neobičnu svjetiljku kod kućeSvjetiljka stvarno može raditi na vodi. Sve to uopće nije šala ili šala. Svatko može ponoviti takvo iskustvo po želji. Srećom, nema korištenja oskudnih materijala. Kako djeluje takva svjetiljka? Pogledajmo bliže zajedno.
Sve što je potrebno za montažu.

Da biste napravili svjetiljku na vodi, prvo morate nabaviti neke materijale. Trebat će nam PVC cijev, koja će se koristiti za stvaranje tijela. Trebat će vam i reflektor s pločom i tri LED-a, bilo koji bipolarni tranzistor, otpornik 1 kOhm, bakrena žica duga 0,5 metara i debljina 0,25 mm. Još trebaju materijali za galvansku ćeliju i papirnati ručnik.
U samom procesu nema ništa komplicirano.

Prvi korak je napraviti bateriju. Da biste to učinili, uzmite bakrenu ploču, a oko nje se napravi nekoliko zavoja papirnatim ručnikom. Na snop se nanosi cink ploča, nakon čega se još tri zavoja čine ubrusom. Dizajn je fiksiran bakrenom žicom.
Trebat će vam ljepilo i lemljenje.

Zatim je potrebno napraviti poklopac adaptera i odmah nakon njega pretvarač, u skladu s dijagramom koji pruža Novate.ru.
Potrebna shema.
Još jedan.

Kad sve ovo učinite, ostaje konfigurirati ploču, lemiti ulaz pretvarača, a također staviti strukturu u kućište. Za pouzdanost, elementi sjede na ljepilo. Kućište je napunjeno vodom. Postupak sastavljanja korak po korak pogledajte u videu.

VideoNastavak teme 7 alata koji vozaču olakšavaju život i ne samo.

Pogledajte video: 10 grešaka koje UNIŠTAVAJU bateriju vašeg mobilnog telefona (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar