Kako stan učiniti većim i ugodnijim: 5 praktičnih savjeta i 15 dobrih primjera

Kako stan učiniti većim i ugodnijim: 5 praktičnih savjeta i 15 dobrih primjera

Gotovo svaki vlasnik malih dimenzija sanja o proširenju svog životnog prostora, ali financije im ne dopuštaju uvijek da promijene stan. Stoga treba tražiti alternativna rješenja. Pronašli smo niz učinkovitih rješenja koja će pomoći vizualno proširiti područje malog stana, a istovremeno održavati ugodnost u prostoru.

Dodajte prirodno svjetlo

Dodajte prirodno svjetlo

Prvo što treba učiniti je ukloniti teške zavjese za zatamnjenje i riješiti se tmurnog tamnog tekstila. U malom interijeru trebalo bi biti puno prirodnog svjetla, tako da biste trebali odabrati svjetlosne leteće tkanine za zavjese, instalirati rimske zavjese ili se čak riješiti bilo kakvih zavjesa na prozorima (kao što to rade mnogi skandinavski dizajneri). Za ljeto možete odabrati prozirni til, koji će vam pomoći stvoriti ugodnu intimnu atmosferu.
Treba pustiti maksimalno prirodno svjetlo u unutrašnjosti
Lagane zavjese za mali interijer

Organizirajte originalne sustave za pohranu

Organizirajte originalne sustave za pohranu

U malom interijeru trebate biti inventivni u svemu. Kada u spavaćoj sobi nije moguće staviti punopravni ormar ili police za knjige u dnevnoj sobi, morate obratiti pažnju na originalna rješenja. Na primjer, vrlo je zanimljivo spremiti stvari ispod kreveta, a knjige staviti u pletene košare koje izgledaju u unutrašnjosti.
Stilne pletene košare u koje možete pohraniti bilo što

Ne zanemarujte kutove

Ne zanemarujte kutove

Čak se i najmanji i neugodan kutak može pretvoriti u funkcionalno područje. Ova je tehnika relevantna za upotrebu ne samo u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi. U maloj kuhinji, gdje uvijek nema dovoljno prostora, takvo će rješenje biti upravo na vrijeme. U kutu možete postaviti sudoper ili otvorene police za spremanje posuđa.
Ugaoni sudoper
Kutne police

Koristite jednostavan i funkcionalan namještaj

Koristite jednostavan i funkcionalan namještaj

Da bi interijer bio vizualno veći, treba ga opremiti sažetim i jednostavnim dizajnerskim namještajem. Poželjno je da se sklopi i izvrši nekoliko funkcija odjednom.
Kompaktan namještaj za mali interijer
Funkcionalni sustav za pohranu

Mali trikovi

Mali trikovi

Da biste sobu učinili proporcionalnijom, možete koristiti zidni dekor u obliku plakata ili kvadratnih okvira. Da biste prostoru dali perspektivu, trebat će vam slike s panoramskim planovima. Ali da biste vizualno dali sobi nekoliko četvornih metara, preporučljivo je staviti podno ogledalo u sobu.
Dekor zidova može promijeniti prostor
Moderan i svijetao!
Podno ogledalo za povećani vizualni prostor

Još postoje trikovi kako unutrašnjost povećati. Pronašli smo 7 stvarno zgodnih primjera kako ogledalo može promijeniti prostor.

Pogledajte video: TIPS & TIRCKS Kako osigurati više svjetlosti u domu (Travanj 2020).

Ostavite Komentar