Automobili s autopilotom iz kineske tražilice Baidu

Automobili s autopilotom iz kineske tražilice Baidu

Najveća kineska tražilica Baidu marljivo, korak po korak, slijedi stopama američkih kolega s Googlea i drugih američkih IT divova. Već je lansirala vlastiti internetski preglednik, antivirus, internetsku enciklopediju, a sada se progurala na tržište. automobili autopilota!

Dugo vremena su automobile s automatskim inteligentnim upravljanjem razvijale isključivo zapadne tvrtke: američke i europske tvrtke. Ali sada, Kinezi također pokušavaju probiti na ovo tržište koje još nije formirano. I to ne čudi, jer je Nebesko Carstvo trenutno najveći državni proizvođač strojeva na svijetu. Istina, tamošnji autopilot odlučio je ne biti angažiran ni u jednom Geelyju, Cheryju ili Great Wallu, već internetskom gigantu Baidu.
Istina, za razliku od Googlea, Baidu ne radi na potpuno autonomnom automobilu koji može prevladati velike udaljenosti bez intervencije vozača. Kinezi očekuju da će sustav koji će pomoći osobi tijekom vožnje automobila, ovaj proces učiniti što udobnijim i opuštenijim.
Voditelj projekta, zamjenik direktora Baiduovog istraživačkog laboratorija, Kai Yu, ovaj sustav autopilota uspoređuje s konjem koji vozi jahača i može donositi pojedinačne odluke dok jaše.
Trenutno je razvoj ovog inteligentnog sustava pomoći vozaču tek u početnoj fazi. Ali u Baiduu obećavaju da će za to raditi prototipe u narednih nekoliko godina - kašnjenje je prepuno velikih gubitaka, jer se tržište automobila s autopilotima brzo razvija.

Pogledajte video: Audi A7: Auto Pilot Car of the Future. WIRED 2012. WIRED (Siječanj 2020).

Ostavite Komentar