8 principa odgoja djece u Rusiji koji su stranim i nerazumljivim strancimaNije tajna da svaki roditelj pokušava odgajati svoje dijete, pružajući mu najbolje. Načini odgoja za sve su približno isti. Međutim, ako usporedite ta načela s obzirom na različite zemlje, razlike su odmah očite. Sakupili smo 8 principa odgoja djece u Rusiji koji su strancima i nerazumljivi strancima.

1. Plažni dress dress

Plažni dress code. | Foto: baomoi.com.

U odmaralištima bivšeg Sovjetskog Saveza neizbježno ćete susresti djecu koja trče gola. Da, do određene dobi, a to je do otprilike 7 godina, djeca sunčana u kratkim hlačama nikoga ne smetaju. Međutim, Amerikance, takav način oblačenja na plaži može šokirati. Na zapadu postoje vrlo strogi zakoni koji se tiču ​​seksualnog ponašanja koji se odnose na sve članove društva, mlade i starije. Stoga su u Sjedinjenim Državama na plaži sva djeca odjevena u pune kupaće kostime, a ispod kratkih suknji djeca uvijek nose kratke hlače.

2. Teška kazna

Stav prema odgoju i kažnjavanju djece. | Foto: Dnevni oglašivač.

U zemljama bivšeg ZND-a vikanje djetetu, pa čak i šamarjenje zbog kršenja ponašanja, sasvim je prihvatljivo. Nitko neće obratiti posebnu pažnju na majku, glasno vičući na svoje razigrano dijete na javnom mjestu. Što se tiče europskih zemalja, tamo je zakonom zabranjeno fizičko kažnjavanje. Švedska je prvi takav zakon usvojila prije 40 godina. Nešto kasnije druge su zemlje slijedile primjer Šveđana. Što se tiče Francuske, općenito je zabranjeno dizati glas djetetu. Odgajati dijete na europskom jeziku smiren je razgovor. Ali najviše strpljenja djece su stanovnici Japana. U ovoj zemlji dijete mlađe od 5 godina može učiniti gotovo sve.

3. Stav prema hrani

Stav prema prehrani djece. | Foto: Country Kaliningrad, www.flickr.com.

Naši su ljudi vrlo osjetljivi na hranu i to ne čudi, jer su mnoge nevolje pale na udio Rusa, od kojih je jedna glad. Tako je starija generacija stekla naviku da uvijek jede čvrsto dok za to postoji prilika. Da, stanovnici postsovjetskog prostora sigurni su da bi hrana trebala biti srdačna i cjelovita, pogotovo kada je riječ o djeci. Za doručak - kaša, za ručak - juha i drugo, za večeru također nešto značajno. Uz to, mnogi odrasli imaju naviku hraniti djecu putem snage, prijeteći rečenicom: "Dok ne pojedete, nećete ustati sa stola!".
U Europi ne postoji tako ludi kult hrane. U mnogim zemljama, uključujući Njemačku i Nizozemsku, tosti i sendviči poslužuju se u dječjim ustanovama za doručak. Osim toga, u razvijenim se zemljama roditelji pridržavaju načela "intuitivne prehrane", koje omogućuje djetetu da odabere što, koliko i kada će jesti.

4. Majčinski dopust

Majčinski dopust i vrijeme s djetetom. | Foto: Akcenti.

Prema Novate.ru, zemlje bivšeg ZND-a imaju najduži porodiljski dopust. Trajanje mu je 166 tjedana. Većina naših žena tijekom ovog razdoblja potpuno se i potpuno apsorbira u dijete i ne žuri se vratiti društvenom životu.
Za žene u Njemačkoj ovo je ponašanje strano jer uredba traje 58 tjedana, ali većina žena pokušava se vratiti na radno mjesto ranije. U Nizozemskoj i Brazilu roditeljski dopust je još manji. Ima samo 16 tjedana. Francuskinje odlaze na posao već 3 mjeseca nakon poroda, što ih nimalo ne smeta jer su sigurne da dijete nije središte svemira. Slična je situacija s uredbom iz Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

5. Rani djetetov razvoj

Rani razvoj djece. | Foto: mame

Jeste li znali da se ruski doseljenici u Europi smatraju pravim despotima u smislu odgajanja djece. I ovdje se uopće ne radi o kaznama, nego o želji da se dijete nauči i razvija od rane dobi. U većini zemalja koje govore ruski jezik djeca idu u prvi razred, poznaju slova, brojeve i znaju čitati. Štoviše, za većinu roditelja rana postignuća djeteta su stvar ponosa i hvale.
Za Nijemce je takav pristup odgajanju djece neprihvatljiv. Do 6. godine, djeca se u Njemačkoj jednostavno igraju i uživaju u životu, a da ništa ne nauče. Zato želja stanovnika ruskog govornog područja da djecu odvedu na tečajeve i u studije koji se razvijaju čini da ih Nijemci smatraju despotima i lošim roditeljima. Djeca u Finskoj također idu u školu kao prazna ploča, a da ne znaju ni brojeve ni slova.

6. Život za djecu

Sve najbolje za dijete. | Foto: radost38.ru.

"Sve najbolje za djecu!" - Ovaj slogan vremena SSSR-a duboko je ukorijenjen u glavama naših građana. Davanje hrane, kupnja najbolje igračke, najbolje odjeće, žrtvovanje interesa zarad djeteta, očuvanje braka radi djeteta - sve je to pravilo za postsovjetske stanovnike.
I dok naše majke žure sa svojom djecom, pušeći s njih prašinu, u europskim zemljama iznajmljuju igračke i oblače djecu u rabljene odjeće. Napredni roditelji iz Njemačke i Engleske sada se zalažu za napuštanje igračaka i kod kuće i u institucijama. A u Bristolu roditelji i njihova djeca izrađuju igračke od smeća. Također je vrijedno napomenuti da život modernih europskih roditelja uopće ne prestaje s pojavom djeteta. Nastavljaju odlaziti na posao, putovati, obilaziti klubove i restorane s djetetom ili ostavljati dijete s dadiljom.

7. Uloga oca

Uloga oca u odgajanju djeteta. | Foto: Amur istina.

U većini ruskih obitelji glavna uloga u skrbi i odgoju djeteta pripada majci. Štoviše, većina naših sunarodnjaka smatra da njihovi muškarci ne mogu dugo paziti na malo dijete. Ali u Europi su stvari drugačije. U skandinavskim zemljama očevi mogu otići na rodiljni dopust zajedno s majkama. Prema Novate.ru, slična praksa postoji i u Španjolskoj, Portugalu, Kini, Austriji, Belgiji i Francuskoj. Na Islandu muškarci češće sjede na rodiljnom dopustu nego žene.

8. Zamotajte

Navika zamotavanja djeteta. | Foto: BAOMOI.COM.

Zbog prilično hladne klime zimi, roditelji pokušavaju što više zamotati dijete. U ovo doba godine bolnice, dnevni centri i rodilišta također pokušavaju održati gotovo tropske temperature. No, novopečeni roditelji zauzvrat pokušavaju zaštititi dijete od propuha kod kuće. Ali u Europi i na Zapadu se ne bune mnogo oko toga. Njihova djeca mirno trče u kratkim hlačama čak i po hladnom vremenu i obično podnose zimsko razdoblje kad su stanovi dovoljno hladni, jer grijanje u europskim zemljama nije jeftino.
Ne samo principi obrazovanja djece kod kuće u inozemstvu iznenađuju stanovnike zemalja ZND-a, već i oblike obrazovanja u školi. pa npr. u U Nizozemskoj se pojavila škola u kojoj nema nastavnog plana, nema nastave, nema učitelja.

Pogledajte video: Zeitgeist: Moving Forward, Dokumentarni Film Sa Prevodom (Travanj 2020).

Ostavite Komentar