Produžite život: 8 neočekivanih razloga zbog kojih vaš pametni telefon tako brzo nestane bez struje

8 neočekivanih razloga zbog kojih vam pametni telefon pada na gotovo

Na svijetu nema tužnije priče od priče o ispražnjenom pametnom telefonu. Mnogi od nas uopće ne znaju koliko baterija "jede" s apetitom.

Neka ne budu Romeo i Julija, već živi Shakespeare u naše vrijeme, vjerojatno bi tako trebao završiti svoju besmrtnu tragediju. Jer za modernu osobu, iznenada isključeni telefon u najneprikladnijem trenutku sličan je maloj smrti. Socijalna. Svi žele biti u kontaktu 24 sata dnevno, ali čak ni vrhunski pametni telefoni još uvijek nisu u mogućnosti udovoljiti toj potrebi. Koliko god se trudili, baterije doslovno nisu gumene. Iako se život prosječnog pametnog čovjeka može lijepo povećati. Glavna stvar je provesti malu analizu i, s čistom savješću, isključiti sve nepotrebno.
8 neočekivanih razloga zbog kojih vam pametni telefon pada na gotovo

Ako ste jedan od takvih, ne razdvajate se telefonom ni u podzemnoj, ni na radnom mjestu, ni kod kuće u krevetu, vjerojatno ste već kupili neki PowerBank ili ste ozbiljno razmišljali o tome da ga kupite. Jer baterija koja traje pola dana zaista smeta. No prije ulaganja u drugi uređaj, provedite potpuno besplatan eksperiment: prilagodite postavke na temelju donjeg popisa. Uostalom Ponekad nisu baš očiti razlozi zbog kojih telefon "umire" prebrzo.

Razlog # 1: Loša komunikacija

8 neočekivanih razloga zbog kojih vam pametni telefon pada na gotovo

Možda često nailazite na činjenicu da kod kuće ili na poslu telefon iskreno loše hvata mrežu ili opterećuje internetske stranice / društvene mreže mnogo duže nego inače. Ako također pripadate širokom krugu ljubitelja googlea nešto u podzemnoj željeznici, tada je dijagnoza očigledna: loša je veza koja vam ubija bateriju. Uostalom, telefon se neprestano pokušava povezati s mrežom i, „primajući odbijanje“, pokušava opet, i tako dalje.
rješenje: Ako ne očekujete hitan poziv, ali znate da se nalazite u zoni slabog signala, bolje je da pametni telefon odmah prebacite u način "u zraku". Barem činite to svaki put kad krenete niz metro i usporedite trajanje baterije. Vrlo je vjerojatno da ćete se ugodno iznenaditi.

Razlog br. 2: Previše aplikacija šalje vam obavijesti

8 neočekivanih razloga zbog kojih vam pametni telefon pada na gotovo

Naravno, netko hitno treba vidjeti da je njegov prijatelj na Facebooku komentirao njegovu fotografiju ili vruće vijesti pravo na "kućni" ekran. Međutim, problem je u tome što vrlo često ni sami ne znate koliko različitih aplikacija i web mjesta vam šalju obavijesti. Doista, tijekom instalacije koristimo potpuni autopilot i bez daljnje misli pritisnite „slažem se“ ili „prihvaćam“, a da ne duboko uranjamo u ono na što smo se pretplatili. Kao rezultat, svaka od aplikacija s odobrenom funkcijom obavijesti stalno provjerava postoji li nešto novo. tj bez vašeg znanja, on se povezuje na mrežu i na taj način pojede bateriju.
rješenje: idite na "Postavke" - "Obavijesti", zapitajte se koliko stvari vaš telefon može začepiti informacijsku smeću, a zatim s čistom savješću isključite funkciju obavijesti svih aplikacija, osim, po vašem mišljenju, važnih.

Razlog 3: imate stalno uključen Bluetooth

8 neočekivanih razloga zbog kojih vam pametni telefon pada na gotovo

Iako je uz popularnost bežičnih zvučnika i slušalica, „plavi zub“ ponovo počeo opravdavati svoju prisutnost, odlična je baterija. Čak i ako nije povezan nijedan uređaj. U ovom se slučaju kod većine modela pametnih telefona Bluetooth uključuje automatski pri svakom ponovnom pokretanju.
rješenje: Ne zaboravite isključiti Bluetooth u postavkama. Osim kada trebate spojiti drugi uređaj.

Razlog 4: vaš je pametni telefon star

8 neočekivanih razloga zbog kojih vam pametni telefon pada na gotovo

Tužna je istina da nije sredina 00-ih u dvorištu, a takvi veliki momci kao što je Nokia 2100 više se ne puštaju. Bez obzira koliko uznemiruju naše novčanike, pametni telefoni nikako nisu dugovječni. I prije svega, to je baterija koja počinje smećati. Dakle, što je stariji pametni telefon, to pretežno brže "umire" tijekom dana.
rješenje: očito je ažurirati telefon. Ili barem pokušajte zamijeniti bateriju.

Razlog 5: previše poziva

8 neočekivanih razloga zbog kojih vam pametni telefon pada na gotovo

Ostanimo malo u ulozi kapetana dokaza, ali istina je. Pozivi su i dalje na prvom mjestu u pogledu intenziteta utjecaja na vijek trajanja baterije. Što više razgovarate, brže ćete sjesti na pametni telefon. Tvoja kapa.
rješenje: Prihvatite neizbježnost kupnje PowerBank-a. Ili spomenutu Nokia 3100 posebno za pozive.

Razlog 6: mnoge aplikacije koriste značajku geolokacije

8 neočekivanih razloga zbog kojih vam pametni telefon pada na gotovo

Elektronske karte i navigatori genijalni su izum koji znatno olakšava život. Ali vaš se pametni telefon očito ne slaže s tim. Stalno uključeni GPS samo je neznatno inferiorni u odnosu na brzinu ubijanja baterije. Što više aplikacija ima pristup funkciji geolokacije, brži se telefon pretvara u ciglu.
rješenje: kao u slučaju obavijesti, idite na "Postavke" i isključite funkcije geolokacije za svaku određenu aplikaciju, ostavljajući žive samo karte (ako ih koristite svakodnevno).

Razlog 7: ulica je previše hladna ili pretopla

8 neočekivanih razloga zbog kojih vam pametni telefon pada na gotovo

Snažan mraz i ne manje brutalna vrućina utječu ne samo na vaše dobro, već i na dobrobit vašeg pametnog telefona. U takvim vremenskim uvjetima baterija se može bez ikakvih razloga isprazniti čak i za 10 minuta.
rješenje: razumjeti i oprostiti. I nemojte ga ponovo dobiti na ulici u izuzetno negativnom ili pretjerano vrućem vremenu. Što učiniti, tehnologija je krhka i raspoložena stvar.

Razlog 8: imate dijete / štene / novi auto

8 neočekivanih razloga zbog kojih vam pametni telefon pada na gotovo

Kakva je veza? Elementarno, Watson: vjerovatno ste postali mnogo vjerojatniji da ćete koristiti kameru i snimati video. Kao rezultat toga, telefon je počeo sletjeti mnogo brže nego prije.
rješenje: Radujte se "dopunjavanju u obitelji" i ponekad obuzdajte svoje probijanje fotografija. Ili samo budite sretni.
Tko zna, možda 7 najočekivanijih pametnih telefona 2017. godine riješiti vječni problem slabe baterije?

Pogledajte video: Rešite se Masnoće u Krvi Zauvek i Produžite Život! Uradte Ovo Odmah!!! (Travanj 2020).

Ostavite Komentar