Niste ni sumnjali: 10 vrlo neugodnih činjenica o konvencionalnim proizvodima

Niste ni sumnjali: 10 vrlo neugodnih činjenica o konvencionalnim proizvodima

Mnogi ljudi znaju razna otkrivajuća materijala o kvaliteti proizvoda. Sadrže neugodne podatke o nepoštenom odnosu proizvođača prema procesu prerade i pakiranja proizvoda. Sve vrste odjela za sanitarnu inspekciju kvalitete hrane pokušavaju nadzirati sve. Ali oni su također postigli prihvatljivu razinu prisutnosti stranih sastojaka u prehrambenim proizvodima, na primjer krpelja u smrznutoj brokoliji ili buba u smokvi. Ali ovo je odvratno!

10. Smrznuta šparoga grah - Jaja šparoge kreker

Smrznute šparoge

Smrznuti grah šparoga ne samo da će vam pomoći da pokvarite zrak u WC-u, već će i nahraniti jaja insekata štetočina. Dopuštena stopa zaraze ne smije biti veća od 10% kada je u mahunama pronađeno 6 ili više jaja i / ili nakupina, drugim riječima, 60 jajašca buba na 100 mahuna šparoga. Ako je 59, onda je u redu. Dobar apetit.

9. Jabučni džem - crvi

Jabučni džem - crvi

Ako se iz supermarketa vratite sa staklenkom džema od jabuka i idete na ručak da ga posipate kruhom, trebali biste znati da je u proizvodnji ovog proizvoda dopušteno do 5 insekata na 100 grama. Ako u prosjeku staklenka ima težinu od 250 grama, tada vas u njoj čeka 12,5 prijatelja.

8. Koktel trešnja - Larve trešnje

Koktel trešnja - Larve trešnje

Zaboravili ste iznijeti smeće u srpnju? Pogledaj tko će večerati s tobom! Ti se gosti zovu larve, odnosno bebe muva. Koliko je neugodno znati da 5 od 100 koktela trešanja može imati ličinke? Sljedeći put kada naručite koktel, donesite trešnje iz vlastitog vrta.

7. Cimet - dlaka glodavaca

Cimet - dlaka glodavaca

Dopuštena je prisutnost do 11 jedinica dlaka glodavaca u 50 grama cimeta. Ako žlica cimeta sadrži 16 grama, to znači da jedemo iz 3,5 dlaka glodavaca. To nije toliko mnogo, ali ako znate kome pripadaju te dlake, onda postaje odvratno - bolje je da ne postoje!

6. Đumbir - izlučak sisavaca

Đumbir - izlučak sisavaca

Kada govorimo o egzotičnim začinima, dopušteno je do 3 miligrama izlučevina u 450 grama proizvoda. Dopušteno je do 3 mg slatkog, mirisnog kravljeg gnoja u 450 grama đumbira. To, naravno, ne znači da ga proizvođač namjerno i sustavno dodaje u svaku staklenku đumbira, ali sama činjenica vas tjera na razmišljanje.

5. Makaroni i sir - komadići insekata

Makaroni i sir - komadići insekata

Insekti obično imaju male veličine, što znači da im neće biti teško probiti se tijekom proizvodnje prehrambenog proizvoda izravno u njega. Stoga u tjestenini i siru mogu biti komadići insekata koji su se našli tamo tijekom proizvodnje. Dopušteno do 225 fragmenata u 225 grama. I što, mnogi uglavnom vole jesti mrave u čokoladnom umaku!

4. Voćni sok od marelica, krušaka i breskvi - kalup

Voćni sok od marelice, kruške i breskve - kalup

Ako sadržaj soka plijesni dosegne 12 posto ili više, tada se proizvod smatra pokvarenim. Matematika je dobra stvar, ali prisustvo manje od 12% plijesni znači da je proizvod zaražen, jer prodire posvuda. Na primjer, na površini ne postoji baršunasti film plijesni, ali je prisutan u cijeloj banci, iako nije vidljiv. U vruće ljeto voće se brzo plijesni i ako se proizvod priprema od zaraženih plodova, smatra se zaraženim, unatoč postotku plijesni u masi proizvoda.

3. Grožđice - pijesak

Ražići - pijesak

Pijesak se koristi kako bi se spriječilo da se proizvod lijepi. U tu svrhu prisutan je u mnogim proizvodima, na primjer, u soli, začinima i suhom vrhnju, kao i u grožđicama.

2. Konzervirane rajčice - jaja i ličinke muha

Konzervirane rajčice - jaja i larve muha

Prema regulatornim dokumentima, u 500 grama rajčice dopušteno je do 10 ili više jaja muha ili 5 ili više jaja i 1 pojedinačna ličinka ili 2 larve. Muhe i njihova jajašca i larve najopasniji su zločinci, jer su u stanju naseliti se u bilo kojem prehrambenom proizvodu.

1. Pšenica - izmet glodavaca

Pšenica - izmet glodavaca

Prema normama, dopušten je sadržaj do 9 mg izmeta u 1 kilogramu pšenice. Znači oni su u brašnu? Međutim, ne možete se uzrujati u restoranima u svijetu najnevjerojatnija jela od vrlo specifičnih sastojaka, oni također traže znatan novac.

Pogledajte video: HAOS! SMRTONOSNI VIRUS KOJI MOŽE ZARAZITI I UNIŠTITI ČOVEČANSTVO PRONAĐEN JE U JELENU U AMERICI! (Travanj 2020).

Ostavite Komentar