10 predmeta koje je potrebno baciti kako ne bi ostavili kuću

U kući smo uredili stvari: 10 predmeta koje treba hitno baciti

Pregledavajući staru godinu, morate se riješiti svega što je gadno i pokvariti raspoloženje. Treba očistiti stan od svih smeća i smeća sakupljenih u godinu dana. Preporučljivo je izdvojiti vrijeme barem jednom mjesečno za uspostavu reda u mislima, duši i stanu.

1. Stari časopisi

Stari časopisi

Stare časopise treba nemilosrdno bacati. Šanse da ih netko ponovno pročita, su minimalne. Mogu se pripisati dječjim centrima, skloništima, salonima, staračkim domovima i knjižnicama. Kod kuće nisu potrebne. Ako sadrže neke važne članke, mogu se skenirati i pohraniti na disk.

2. Računi, čekovi, dokumenti

Računi, čekovi, dokumenti

Vrijedno je započeti s torbom i novčanikom, u kojima ima mnogo čekova iz trgovine. Nevjerojatno je kako se svi tamo uklapaju. Na isti se način svi komadi papira šalju u kantu, osim onih koje je potrebno pohraniti nekoliko godina, na primjer, potvrde o komunalnim računima.

3. Odjeća

odjeća

Dvogodišnje pravilo treba primjenjivati ​​na odjeću. Morate se riješiti svega što se nosi već dvije godine i onoga što leži na polici s mrtvim teretom više od godinu dana. Ako su stvari dobre, mogu se dati ljudima u potrebi ili prodati.

4. Knjige

knjige

Svakako pogledajte kroz police za knjige. Vrijedno je ostaviti samo one koji se aktivno koriste, klasike i samo pamtljive predmete. Sve ostalo je bolje dati. Knjige koje godinama nisu dotaknute na policama samo su sakupljači prašine.

5. Lijekovi

medicina

S vremena na vrijeme morate pogledati svoj priručnik za prvu pomoć i nemilosrdno se razdvojiti sa svim istekom istekarenih lijekova.

6. Kozmetika i parfemi

Kozmetika i parfemi

Čvrstom rukom morate poslati kozmetiku u kantu kojoj je istekao rok trajanja ili je nitko ne koristi.

7. Dekoracija

ukrašavanje

Sav nakit također je podložan temeljitom pregledu. Ako nešto u dobrom stanju nije ugodno i nije istrošeno iz tog razloga, stavljamo ga u prodaju. Polomljeno izbacujemo, što se ne može popraviti. Ako u 10 godina nije bilo vremena za umetanje srušenog kamenja, onda ga se već ne može pronaći.

8. Proizvodi

proizvodi

Ostava i hladnjak dva su mjesta na kojima možete pronaći bilo što. Gledamo i bacamo sve što se pokvarilo, staro je i ne voli. Ovaj postupak treba provoditi jednom tjedno.

9. Relikvije

mošti

Neke se relikvije treba odložiti, kao i sjećanja povezana s njima. To mogu biti razglednice, pokloni, sve vrste sitnica.

10. Tehnika

Kućanski aparati

U modernom stanu nalazi se masa razbijene opreme koju nitko neće popraviti i ne želi je baciti. Međutim, oprema može imati i mrtvu težinu, ali iz nekog razloga se neće koristiti. Baciti, prodati, pokloniti - bilo što, samo se riješi depozita.
Posebnu pozornost treba posvetiti kuhinji. U njemu, kao ni na jednom drugom mjestu, nema puno stvari koje starenjem postaju opasne.

Pogledajte video: Policija je pronašla PONIJA zavezanog za su se približili, ostali su bez TEKSTA ! (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar