Divlji, divlji zapad: TOP 10 kultnih revolvera Smith & Wesson

Pregled kultnih revolvera Smith & Wesson

U čast rođendana legendarnog predsjednika Smith & Wesson-a Oliver winchester, Novate.ru pripremio je pregled kultnih revolvera iz oružarske kompanije Massachusetts.

Model 1

Model 1: prvi svjetski revolver s uloškom

S&W Model 1, prvi svjetski uložak revolver, pojavio se 1857. kada je Oliver Winchester preuzeo mjesto predsjednika Smith & Wesson-a. Međutim, njegov razvoj započeli su osnivači tvrtke: Horace Smith i Daniel B. Wesson. Osim toga, regrutovali su Rollin White-a, nositelja patenta za prolazne revolvere, istiskujući Colta 18 godina od glavnih konkurenata.

Model 3

Model 3 i ulazak na globalno tržište oružja

Serije Model 3, kalibra .44 i .45, prvi put su se pojavile u prometu 1870. godine. S&W je prvi put ušao na svjetsko tržište, uvozeći ruski model sa mehanizmom za okidanje u Rusiju u količini od 130 000 jedinica. Model 3 Amerikanca postao je ikona Divljeg zapada, zajedno s Colta Peacemaker SAA. Vjerojatno najpoznatija konfiguracija Model 3, .45 Schofield, postala je izabrano oružje američke konjice.

.38 i .32 Dvostruka radnja

Džepni revolver s dvostrukim djelovanjem
Izgradnja dvostruke akcije

Prvi komercijalni model revolvera Smith & Wesson s mehanizmom za okidanje pojavio se 1880. godine. Džepni revolver s dvostrukom akcijom bio je jedan od najpopularnijih S&W serija: oko 39 milijuna primjeraka prodano je u 39 godina proizvodnje. Godine 1886. puštena je čekića verzija revolvera s tvrdim okidačem za preciznije ciljanje. Ova se konfiguracija proizvodila do 1940.

.38 Ručni izbacivač

Prvi model popularne K-Frame .38 linije za izbacivanje ruku

.38 Vojni i policijski model Ejector iz 1899. godine postao je prvi model K-Frame Smith & Wesson. Do danas je napravljena modificirana verzija revolvera, a prodaja K-Frame linije premašuje svu prodaju ostalih modela u kombinaciji. Posebnost modela leži u činjenici da strijelac ručno oslobađa bubanj iz patrone pomoću mehanizma za izbacivanje. To omogućava upotrebu oružja patrona većeg kalibra u malom bubnju.

.44 Prvi ručni izbacivač

Rano 20. stoljeće: .44 trostruki zaključavanje N-okvira

Prvi S&W model nastao u 20. stoljeću bio je .44 trostruko zaključavanje N-Frame. Koristila je spremnik .44 S&W Special - snažniji analogni .44 ruski. Međutim, nakon 7 godina proizvodnja je obustavljena zbog previsokih troškova.

.22 / 32 Ciljni model

Pouzdan .22 / 32 ciljni model

Priča o modelu meta .22 / 32 započela je kada je izvjesni Phil Bekeart naručio revolvere kalibra kalibra 1000 .22 na temelju .32 ručnog izbacivača. Ažurirana verzija .22 / 32 Kit Gun, objavljena 1936., stekla je besprijekoran ugled i još uvijek se smatra jednim od najpouzdanijih revolvera.

.357 Magnum

Legendarni .357 Magnum

Legendarni klasik, .357 Magnum N-Frame, postao je prava ikona Smith & Wesson-a. Revolver je napravljen po narudžbi policije 1935. godine. Novi .357 uložak bio je dvostruko bolji od .38 Special po brzini i 3 puta po snazi. Svaki "Magnum" mogao se kupiti pojedinačno, odabirom jedinstvene sheme dizajna.

.38 Posebni poglavari

Novi vodič i .38 Posebni poglavari

Nakon Drugog svjetskog rata, novi predsjednik tvrtke, Karl Helstrom, dobio je upute da razvije kompaktan i moćan policijski revolver. Rezultat je J-Frame .38 Chiefs Special, koji je dostupan i danas. Širok raspon mogućnosti dizajna i konstrukcije privlači najsavremenije pucače i kolekcionare iz cijelog svijeta više od pola stoljeća.

.44 Magnum

.44 Magnum - ponovno rođenje .44 Ejektor za ruke

Strijelac i novinar iz Idaha Elmer Keith predložio je stvaranje novog revolvera kalibra .44, oživljavajući bivšu slavu .44 Hand Ejector. Prve verzije N-Frame .44 Magnum uspješno su testirane u veljači 1955., a godinu dana kasnije u prodaju su.

Smith & Wesson Model 60

Popularni model 60 Ladysmith Revolver

Revolver Smith & Wesson Model 60 Ladysmith proizvodi se od 1965. godine. Sadrži bubanj s pet metaka i koristi .38 posebne ili .357 Magnum patrone. U kasnim 60-ima potražnja je bila toliko velika da su kupci morali stajati u redu oko godinu dana da bi je kupili. Oružje se više puta pojavilo u književnosti i kinu: na primjer, u televizijskoj seriji The Walking Dead i u filmu People in Black. Model 60 i dalje je u službi Nacionalne policijske agencije Republike Koreje.

+ BonusWinchester Model 1873 - zapadna puška

Legendarna puška Winchester 1873. godine

Spominjući ime Olivera Winchestera, nemoguće je ne prisjetiti se legendarne istoimene puške. Winchester 1873, koji je postao sastavni atribut kaubojskih filmova i računalnih igara, stvoren je na temelju vulkanskog pištolja i koristio je uložak kalibra .44-40. Popularnost je stekao uglavnom među civilima i lovcima. Vinari su se proizvodili do 1919.

Ostavite Komentar