NAYADA. Rekonstrukcija Boljšoj teatra28. listopada održano je otvaranje glavne pozornice Boljšoj teatra. Tvrtka NAYADA sudjelovala je u kreiranju novog unutarnjeg prostora legendarnog kazališta. Cilj reorganizacije bio je ideja o proširenju glavne scene. Kao rezultat toga, područje Boljšoj teatra udvostručilo se - do 80 tisuća četvornih metara. Osim toga, kazalište je bilo opremljeno sa sedam prizorišta smještenih u pozorišnom području, te jedinstvenim visokotehnološkim dizajnom koji vam omogućuje da transformirate prostor jedne od scena.

Tim NAYADA oblikovao je estetske i funkcionalne kvalitete predmetnog okruženja glavnog kazališta zemlje koristeći naciste NAYADA-Crystal i NAYADA-Hufcor H100 / H100K. Staklene pregrade i navojni profili NAYADA-Crystal stvaraju elegantan izgled i izvanredan osjećaj lakoće i beztežnosti, istovremeno osiguravajući visoku pouzdanost i sigurnost.


Jedan od ključnih dizajna Boljšoj teatra bila je jedinstvena klizna pregrada NAYADA-Hufcor, koja je, ako je potrebno, odvojila prostor za probe od predvorja. Sustav se sastoji od 32 dijela (od kojih su 4 dvostruka vrata). Instalirana je lučna konstrukcija - svaki se dio nalazi uz susjedni pod kutom od oko 4 stupnja, a u sredini se postavlja podij. Težina svakog odjeljka je oko 430 kg., A težina cijele pregrade je veća od 13 tona! Iznutra je pregrada završena posebnim pločama koje apsorbiraju zvuk, stoga je maksimalna zvučna izolacija particije: 54 dB. Ploče imaju kombinirani oblik upotrebe tapeta, furnira i ogledala s učinkom starenja.
Komentar dizajnera VTK Boljšoj teatra Aleksandra Lušnikova: "Nakon šestogodišnje rekonstrukcije, jedan od simbola Moskve, Boljšoj teatar, uskoro se otvara. Puno je posla učinjeno, tijekom kojih je unutrašnjost bila opremljena visokotehnološkom opremom i postala funkcionalnija i pouzdanija, vratili su povijesni "izgled i predrevolucionarna akustika. Zahvaljujemo NAYADA na profesionalizmu i visokim performansama. Bilo nam je vrlo drago raditi s vama."
NAYADA je javnosti predstavila nove prostore i oblike kazališne umjetnosti.

Pogledajte video: The ancient traditions and Slavic rituals on Ivana Kupalas Day Nayada (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar