10 najnevjerovatnijih domova uz jezera

10 najnevjerovatnijih domova uz jezera

Kako je divno probuditi se svakog jutra u spavaćoj sobi s prekrasnim pogledom na jezero ili rijeku, zelenu šumu i visoke planine. Za većinu, naravno, ovo je samo san, međutim, kuće u blizini vode postaju sve popularnije. Ljudi pokušavaju pobjeći od gradske vreve, a dizajneri pokušavaju stvoriti idiličnu sliku stanovanja koja spaja modernu tehnologiju i eko stil. Nudimo pregled zapanjujućih domova koji mogu zadiviti luksuzom, udobnošću i ljubaznošću okoline.

1. Seoska kuća, Seattle

Seoska kuća
Seoska kuća

Kuća sa zadivljujućim pogledom na jezero Washington u Seattleu sigurno se može pripisati jednoj od najboljih eko kuća na planeti. Arhitekti iz tvrtke DeForest Architects izgradili su četverosobnu, trosobnu kuću s pogledom na vrh Rainierja, umotanu u zeleni šumski pokrivač. Otvoreni izgled omogućuje vam blisku interakciju s interijerom i vanjom.

2. Kutak u Švicarskoj

Kuća u Švicarskoj
Kuća u Švicarskoj

Kuća na jezeru koju je stvorio John Robert Nilsson savršen je primjer kombiniranja prirode s luksuzom uz istovremeno održavanje atmosfere jednostavnosti i minimalizma. Čista bijela paleta, ogromni prozori od poda do stropa brišu granicu između unutrašnjosti i krajolika koji okružuje kuću. Panoramski bazen i dubok dnevni boravak garantiraju da će stanovnici provoditi više vremena na otvorenom nego unutar.

3. Orijentalni motivi u Montani

Orijentalni motivi u Montani
Orijentalni motivi u Montani

Moderni arhitekti i dizajneri naučili su skladno kombinirati zapad i istok kombinirajući različite stilove i ideje. Nevjerovatna kuća s bazenom i toplicama na obali jezera Whitefish u Montani idealan je primjer takvog saveza. Njegovi tvorci iz tvrtke CTA Architects Engineers bili su pod utjecajem klasičnog japanskog stila.

4. Španjolske strasti

Kuća u Španjolskoj
Kuća u Španjolskoj

Još jedan primjer prekrasne kuće, koja se skladno stapa s okolnim krajolikom, nalazi se u španjolskoj Galiciji. Riječ je o napola ukopanoj zgradi, koja je praktički skrivena u brdu. Ima kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu. Staklena kocka pruža panoramski pogled, a kolica također služe kao popločani dio dvorišta s prekrasnim bazenom.

5. Šumska priča

Kuća u Italiji
Kuća u Italiji

Kuća u blizini jezera Como omogućava vam da se divite ne samo vodenoj površini, već i divnom krajoliku oko sebe. Ovo je jednostavna i klasična kuća s zabatnim krovom.

6. Kuća na otoku Gambier

Kuća na otoku Gambier
Kuća na otoku Gambier

Kuća na jezeru izgrađena je na litici, okružena je šumom, a do nje možete doći samo brodom. Nalazi se na otoku Gambier u Britanskoj Kolumbiji, u blizini Vancouvera. Stvorili su ga stručnjaci iz Mcfarlane Biggar Architects + Dizajneri.

7. Elegantna Austrija

Kuća u Austriji
Kuća u Austriji

Kada pričamo o kućama uz jezero, prva asocijacija u nastajanju je klasična koliba. Ovdje je samo elegantna kuća u modernom minimalističkom stilu, koju su izgradili stručnjaci Spado Architects, u austrijskoj Koruškoj razbijajući ovaj stereotip.

8. Kuća Casa L

Kuća Casa L
Kuća Casa L

Casa L je prekrasna kuća koja je industrijsku stilu donijela na obalu jezera. Izgradili su ga stručnjaci tvrtke Serrano Monjaraz Arquitectos, kombinirajući beton, granit, neobrađeno drvo. Ogromna terasa i mnogi balkoni omogućuju vam uživanje u slikovitim pogledima.

9. Plivajte do nirvane

Plutajuća kuća
Plutajuća kuća

Plutajuću kuću, koju je stvorio arhitekt Dimitar Maltsev, teško je nazvati stanovanjem uz vodu, ali ni nju ne možete nazvati jednostavnim splavom. Čudesno se nosi s obvezom da svoje stanare zaštiti od svakodnevne rutine i problema. Ima punu kuhinju, kupaonicu, dnevni boravak i spavaću sobu.

10. Kuća Madrona

Kuća Madrona
Kuća Madrona

Nevjerovatna kuća, čija se fasada okrenula prema ulici, poput mnogih običnih kuća, nalazi se na obali otoka Washington. S ulice skriva svoje stanare od znatiželjnih očiju, ali vlasnici se mogu diviti zadivljujućem prizoru.

Pogledajte video: Potraga za Atlantidom Dokumentarni filmovi s prevodom (Travanj 2020).

Ostavite Komentar