Posuđe koje profesionalni kuhari nikad nisu koristili

Posuđe koje profesionalni kuhari nikad nisu koristili

Većina domaćica nastoji napuniti kuhinju svim vrstama alata, naprava, što bi im, prema njihovom mišljenju, trebalo olakšati život. Uz to, čini se da će se s njima proces pripreme ručka i večere podići na potpuno novu razinu. Čini se da što je više različitih uređaja, to je hladnije. To su samo pravi kuhari koji se uopće ne približavaju svemu ovome.

Žlica za špagete

Žlica za špagete

Kuhari vjeruju da za izbacivanje špageta iz vode nije potreban drugi alat osim čičica. Razlog je jednostavan. Žlica treba više vremena. Špagete se uz pomoć kliješta lako sklapa u tavu i prebacuje u umak.

Nož za avokado

Nož za avokado

Avokado se može savršeno izrezati običnim nožem.

Zeleni nož

Nož za zelje

Novo izumljeni noževi, na primjer, za salatu također nemaju smisla. Običan nož s tradicionalnom oštricom lako se može nositi s bilo kojim zelenilom.

Češnjak Press

Češnjak Press

Većina kuhara uvjerena je da je preša od češnjaka beskorisna. Koriste dvije jednostavne tehnike za drobljenje češnjaka. Prvu su koristile naše bake i majke. Oguljeni češnjak se stavi u mort, doda se prstohvat soli i on se miješa s peteljkom. Druga metoda uključuje upotrebu ravne strane oštrice noža i ploče za rezanje. To je mnogo brže od pranja preše.

Čep "zec"

Čep "zec"

Mačorski "zec" ima oblik koji oponaša zečje uši. On uklanja pluta iz boce pomoću poluge. Ali samo profesionalci uvijek koriste tradicionalni čepič.

Odvajač jaja

Odvajač jaja

Kuhari su sigurni da nitko ne treba separator jaja. Mnogo je lakše to učiniti rukama. Sve dok se ovaj separator nađe iz kutije, možete odvojiti žumanca od proteina u desetak jaja i isprati ruke.

Rukavice

Rukavice

Kuhari ne koriste potkare. Ili spaljuju ruke ili koriste kuhinjske ručnike. Tack je žarište bakterija.

Sok od citrusa

Sok od citrusa

Nema potrebe za sokovnikom za agrume. Da biste dobili sok, na primjer, iz limuna, trebate ga prerezati na pola, uzeti lijevu polovicu, nasjeckati pulpu vilicom i iscijediti sok.

Sredstvo za uklanjanje kostiju

Sredstvo za uklanjanje kostiju

Brže i lakše jame za trešnje mogu se ukloniti rukom.
Ako ne možete sebi ništa uskratiti, neprestano kupujući nove i nove uređaje, trebate ih pravilno brinuti kako bi trajali što duže. Na primjer, postoji nekoliko kategorija kuhinjskog pribora koji se nikada ne smije prati u perilici posuđa.

Pogledajte video: Tajne profesionalnih kuvara koje će vam dobro doći (Travanj 2020).

Ostavite Komentar