Kako zamijeniti jednu pločicu bez uništavanja ostatka premaza

Pločica je vrlo popularan završni materijal.

Pločica je jedan od najpopularnijih završnih materijala za vertikalne i horizontalne površine prostorije. Pločica izgleda sjajno, posebno na podu. U stanju je svakoj sobi dati sofisticirani, estetski istinit izgled. Nažalost, postoje situacije kada se jedna pločica pogoršava. Što učiniti? Kako zamijeniti jedan komad bez uklanjanja ostatka premaza?

Prvi korak

Prvo odvajamo pločicu razbijajući je na komade.

Dakle, prvo morate ukloniti pločicu. Ovdje nije ništa komplicirano. Naoružamo se metalnim alatima i pažljivo razbijamo problematični element premaza, nakon čega uklanjamo pločice u komadima. Zapamtite da je keramičke pločice teže izvaditi nego pločice. Ako se pločica ne može slomiti, pomoću bušilice treba napraviti nekoliko rupa. Ne zaboravite ukloniti preostalu fugu činovničkim nožem. Uklonivši sve krhotine, riješimo se ostataka ljepila u rupi.

Drugi korak

Gnječite ljepilo.

Sada pripremamo novu pločicu. Prvo ga iskušavamo na rupi koja je ostavljena u podu ili na zidu. Ako je pločica potpuno prikladna, uzmite prikladnu posudu i počnite širiti ljepilo u skladu s uputama. Gotov sastav najbolje je nanijeti nazubljenom lopaticom na unutarnju površinu potpuno nove pločice. Podmazani element se odmah postavlja na mjesto ugradnje.

Treći korak

Morat ćete odmah instalirati i popraviti pločicu.

Sada ostaje koristiti plastične križeve, koji su učvršćeni na četiri strane novog platna. Zamijenjeni dio mora se ostaviti da se osuši najmanje 24 sata. Međutim, zapamtite da će nakon otprilike pet sati, dok je ljepilo u mokrom stanju, držače morati ukloniti iz šavova. Ako pri ruci nema plastičnih križeva, onda ih se može zamijeniti običnim šibicama.

Četvrti korak

Radimo fugiranje.

Šavovi koji su rezultat rada prebrisani su. Fokus za injektiranje treba odabrati prema boji. Njezin višak bit će uklonjen na samom kraju rada. Da biste to učinili, možete koristiti običnu spužvu za pranje posuđa ili vlažnu meku krpu.

VideoNastavak teme kako vlastitim rukama promijeniti oštećenu laminatnu ploču bez ikakvih problema.

Pogledajte video: Loše urađene pločice (Veljača 2020).

Ostavite Komentar