Automobil za hedoniste

Automobil za hedoniste

"Tko razumije život, ne žuri" - zvuči popularna izreka. Evo automobila bambus iz Rinspeed-a dizajniran je posebno za one koji su "razumjeli život" - imućne, smirene hedoniste koji su tuđi žeđi za brzinom i želji da dokažu nešto po veličini svog automobila.
Automobil za hedoniste

Nisu svi automobili predodređeni da se rađaju za velike brzine i prevladavaju off-road. Na primjer, BamBoo je potpuno stran od ova dva popularna trenda modernog automobilskog dizajna. Napokon, ovo je u stvari urbani podkompakt. No dizajniran je, međutim, za bogate ljude.
Sam BamBoo, unatoč imenu, uopće neće biti izrađen od bambusa, već od lakih, ali jakih metala. Ali, zahvaljujući obojenosti i pomalo kutnim oblicima, izgledat će baš kao da je izgrađen iz ove korisne trave.
Takav izgled dat će mu vizualnu lakoću, prozračnost, svečanost. Uostalom, automobil BamBoo namijenjen je praznom životu. Njegova će najveća brzina, kako je planirano, tek malo premašiti oznaku od 100 kilometara na sat.
Automobil za hedoniste

A s takvim strojem bilo bi najbolje voziti ulicama negdje u Saint-Tropezu, Nice, Monaku, Cancunu ili super-odmaralištu na otoku Phoenix, koje se trenutno gradi u Kini, a ne duž bučnih i prljavih autocesta u New Yorku, Moskvi ili Tokiju. A ovo je prije "odrasli" golf automobil nego punopravni automobil.
Zato je tvorac BamBooa, tvrtka Rinspeed, i vjeruje da će se njezin automobil prije svega svidjeti bogatim sezonskim stanovnicima odmarališta. Gdje su u žurbi? U životu su već uspjeli svugdje!
Kao što se očekivalo, BamBoo će biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi u ožujku 2011., a najviše godinu dana nakon toga ući će u masovnu proizvodnju.

Pogledajte video: Hedonizam: Nissan GT-R 2015. + 370Z (Travanj 2020).

Ostavite Komentar