Kako pobijediti lijenost i početi živjeti: Trik koji koriste produktivni ljudi

Moguće je lijenost poslati nokautom.

"Ne sada", "tada", "sutra" - lijenost i odugovlačenje oduvijek su postojali. Ali zamislite da li je Steve Jobs odgađao predstavljanje prvog Macintosha „za kasnije“, a Einstein je odložio sve svoje jednadžbe „do sutra“? Ispada da produktivni ljudi imaju svoje male tajne o tome kako prevladati lijenost. I prepoznat ćete ih i ako niste previše lijeni pročitati ovaj materijal do kraja.
Lijenost je prirodna. Ali ne baš korisno.

Lijenost nikako nije porok, već osobine našeg mozga. Donošenje odluka je stres i promjene, a mozak se jako trudi da izbjegne stres i održi sretnu stabilnost. Ali s vječnim odugovlačenjem nećete ići daleko. I zato lijenost neće naštetiti da odmah započnete bitku. Štoviše, postići taktičku pobjedu nad njim može biti vrlo jednostavno. Dosta savladati Pravilo 2 minute.
Možete li nešto napraviti za 2 minute? Počnite odmah!

Pravilo 2 minute jednostavno sramota. Zvuči ovako: ako zadatak možete dovršiti u 2 minute ili manje, napravite to odmah ovdje i sada. Čini se takva sitnica. Ali vrlo ćete se iznenaditi koliko vam sve važno traje samo 120 sekundi: odgovor na poslovno pismo, poziv „neugodnoj“ osobi, pranje šalice kave i čak prilično učinkovito punjenje.
Veliki zadatak rastavite na male.

Pa, što je s velikim i zastrašujućim zadacima, poput izvještavanja i proljetnog čišćenja? I ovdje postoji pristup: razbiti Globalni zadatak na male i bezopasne zadatke. Kad trebate svladati veliki ukusni odrezak, izrezali ste ga na komade, zar ne?
Nećete primijetiti kako sve napravite.

Trebate li "lizati" stan po dolasku? Obrišite prašinu, a zatim možete telefonom razgovarati 10 minuta. Zatim operite sudoper i možete provjeriti Facebook. Slično tome, do večeri će sve biti čisto, a vi to uopće nećete primijetiti.
Male promjene ponekad donose veliku sreću.

Isprobajte ove pristupe odmah i sutra će vam život biti malo bolji. Uostalom, poznanstvo s njima trajalo je najviše dvije minute, zar ne?
A da biste bili sigurni da ćete poslati odugovlačenje u knockout, saznajte više 5 jednostavnih načina kako pobijediti lijenost i postati učinkovitiji ove godine.

Pogledajte video: Zeitgeist Moving Forward Full Movie2011 (Travanj 2020).

Ostavite Komentar