Priča u slikama: top 10 stripova o Rusiji

Povijest Rusije očima stranaca

Oktobarska revolucija, hladni rat, Perestrojka, "jezive devedesete" ... O prošlim vremenima možete saznati iz udžbenika "Povijest Rusije" ili iz stripova stranih autora.

Zbogom, Lenjine
Pionir u ovom žanru bio je karikaturist. Mihail Aleksandrovič Drizo (nadimak oglasa - MAD). Rodni stanovnik Odese živopisno je ocrtao i naslikao život ruskih imigranata koji nisu bili prijatelji s Francuzima. Sam umjetnik vidio je kako se izmjenjuje s hipotetičkim - satiričnim napadima na graditelje komunizma. Drize vježbao je duhovitost na stranicama časopisa Illustrated Russia od 1924. do 1939.
Strip o Rusiji Michaela Driza

Avanture Tintina: početak
Belgijski umjetnik Erzhe (Herge) Dugo sam razmišljao o mladoj zemlji koja je zatvorena za turiste. Nije mogao sam stići tamo. I poslao je izmišljenog novinara na izviđanje. Tako se u siječnju 1929. rodio Tintin. Prva avantura junaka prikazana je u crno-bijeloj boji. Da bi odgovarao njegovim dojmovima o SSSR-u, prikazan utjelovljenjem anarhije i siromaštva. Autor je kasnije nazvao stripom. "Tintin u zemlji Sovjeta" (Les Aventures de Tintin, reporter du Petit "Vingtième", au pay des Sovjeti) njihov najgori rad.
Strip o Rusiji od Erzhea

Bez komentara
Dane djeluje Herluf Bidstrup (Herluf bidstrup) izbačeni su iz općeg reda. Gostujući u Uniji 1952., priznao je da nije pronašao nikakve sličnosti s zastrašujućim slikama zapadnih medija. I otvorio otvor na papiru.
Strip o Rusiji od Herlufa Bidstrupa

Dvoje u jednom
Mnogo je načina za uključivanje mladih u čitanje klasične literature. U stripu "Zločin i kazna" (Stripovi Dostojevskog) od američkog izdavača Drawn and Quarterly u ulozi Raskolnikova je Batman.
Strip na osnovu "Zločin i kazna"

Usvojena u SSSR-u
2003. godine Britanac Mark Millar (Označi millar) dali su svijetu vrlo nestandardnu ​​verziju Supermana. U distopijskom stripu "Crveni sin" (Crveni sin) shuttle s djetetom čudo slijeće na ukrajinsku kolektivnu farmu. Godine prolaze. Istinit idejama Partije, heroj brani čast i politički sustav domovine u hladnom ratu.
Strip o Rusiji od Marka Millara

Divlji, ali lijepi
Prvi strani strip o modernoj Rusiji objavljen je prije dvije godine. kanadski Philippe Girard (Philippe gerard) posjetili peterburški festival "Boomfest". Utisci s putovanja činili su osnovu autobiografskog stripa „gudurama” (Les ravins: Neuf predstavlja Saint-Petersbourg). Girard Priznao je da se više puta susretao s nerazumljivim i potpuno divljim pojavama. Ali volio je grad i ljude.
Strip o Rusiji od Philipa Girarda

Čeburaška i sve-sve-sve
Prošle godine se prijevod japanskog stripa pojavio doslovno niotkuda u Runetu "Nauči cijelu Rusiju za tri sata", Nepoznati autor ograničio se na skroman povijesni interval "od devedesetih do današnjih dana". Ključni likovi su znatiželjni japanski biznismen i Cheburashka. Čitatelji ruskog jezika primjećuju da nije sve u priči o ušnom vodiču pouzdano. Komentari o značajkama nacionalnog karaktera - ne u obrvi, već u oku. No, lavovski udio događaja čini se iz šale.
Strip o Rusiji od nepoznatog japanskog autora

O Rusiji s ljubavlju
Manje poznat je još jedan japanski umjetnik koji ne krije ime i oduševljenje ruskim subjektima. U voluminoznom fantasy mangu "Operacija" Radni konj "" Hayami Rasenjin (Hayami Rasenjin) spomenuo je sva ključna imena i točke. U skladu sa stilom anime, povijesne ličnosti od Aleksandra Nevskog do Iljiča gledaju čitatelja ogromnim kristalno čistim očima.
Stripovi o Rusiji iz Hayamija Rasenzina

Intrige, istrage
Za razliku od anonimnog šaljivice francuskog umjetnika Igort (Igort) odabrao ozbiljnu temu. Gotovo svaki detalj njegovog grafičkog romana "Ruske bilježnice" (Les cahiers russe) dokumentirano. Radnja se fokusira na ubojstvo novinarke Ane Politkovske. Strip sadrži intervjue s prijateljima i kolegama pokojnika i izvode iz njezinih najboljih izvještaja.
Stripovi o Rusiji s Igorta

O boli
američki Joe Sacco (Joe sacco) kombinira stvaranje crtanih priča i novinarstva. Svi njegovi stripovi posvećeni su problemima civila u žarištima. Odjeljak "Kavkasi" (Kavkaz) iz knjige objavljene ove godine povezan je s Rusijom. „Novinarstvo” (novinarstvo).
Strip o Rusiji Joea Sacca

Pogledajte video: Vrijeme za neke nove priče 11. 4. 2019. (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar