Kolekcija namještaja sicilijanskog lava

Namještaj od vulkanske lave.

Talijanski dizajneri objavili su kolekciju namještaja izrađenog od vulkanske lave. Lava je izvedena iz najvišeg aktivnog vulkana u Europi, planine Etna.
Crni namještaj dizajnera Formafantasma.

Sljedeća erupcija dogodila se 20. veljače 2013. godine. Nakon toga, domoroci Sicilije, dizajneri Simone farresin i Andrea Trimarchi, počeo istraživati ​​potencijal lave kao materijala za industrijski dizajn.
Predmeti namještaja stvoreni od lave.

Nakon erupcije vulkana, lava se učvršćuje i formira tamno sive bazaltne stijene. dizajneri Formafantasma uzorci su sakupljeni i podvrgnuti topljenju, mljevenju i presovanju, hlađeni na vrlo niskim temperaturama i pokušani su da se dobiju staklo.
Brutalni namještaj od lave.

Mnogi eksperimenti nisu uspjeli, ali uspješni pokušaji omogućili su dobivanje materijala pogodnih za daljnji rad. Nastali komadi korišteni su za izradu stolova za kavu, stolica i zidnih satova. Elementi lave bili su dopunjeni mesingom i Murano staklom.
Crni dodaci tvrtke Formafantasma.

Ovo nisu jedini objekti iz vulkanske lave koji će biti predstavljeni na Tjednu dizajna u Milanu. Za sudjelovanje u izložbi Peugeot laboratorij za dizajn smislio jedinstvena kauč "THE ONYX"načinjena od lave, čija je starost veća od 11 tisuća godina.

Ostavite Komentar