Obiteljska kuća na 5 kata, izgrađena na malenom komadu zemlje površine 32 četvorna metra. metar

Na parceli od 32 četvorna metra sagrađena je komforna petokatna kuća s terasom. metara (Tiny Tower, Philadelphia).

Danas imati vlastiti dom ili komad zemlje u velikom gradu postaje pravi luksuz, jer njihova vrijednost raste nevjerojatnom brzinom. Ali za to postoje prilično objektivni razlozi - nedostatak slobodnog prostora u megagradima. Zanimljiv izlaz iz ove situacije pronašao je američki arhitektonski biro ISA, koji je dizajnirao za jednu obitelj minijaturni osobni neboder na komadu zemlje sa svega 32 četvorna metra. m., a životni prostor ispadao je čak 116 kvadratnih metara. metara.
Čitavi peterokatnici izgrađeni su između kuća u prestižnom dijelu grada (Tiny Tower, Philadelphia).

Vrlo neobičan projekt provela je američka arhitektonska i građevinska tvrtka ISA u jednom od gusto naseljenih područja Philadelphije (SAD). Nazvali su svoje dijete - Tiny Tower (maleni toranj) i ime govori samo za sebe. S obzirom na to da su morali izgraditi minijaturni neboder s punopravnim dnevnim boravkom i svim potrebnim komunikacijama na komadu zemlje u svega 32 četvorna metra. metara, njihovo stvaranje može se nazvati jedinstvenim.
Izgled jedinstvenog projekta Tiny Tower (Projekt ISA Architectural Bureau).
Ulazna vrata i hodnik minijaturnog nebodera (Tiny Tower, Philadelphia). | Foto: abcnews.com.ua.

Bio je to pilot projekt koji pokazuje kako na malim zemljišnim zemljištima koja se još uvijek mogu naći u velikim gradovima i dobiti gotovo za ništa, možete imati krov nad glavom za cijelu obitelj, a takav izvanredni životni prostor neće donijeti komfor čak ni najudobnijoj kućici.
U suterenu je bila smještena puna kuhinja (Tiny Tower, Philadelphia). | Foto: is-architects.com.

Kako bi racionalno iskoristili postojeću parcelu dimenzija 3,6 na 8,8 m., Morali su sagraditi svoj "Sitni toranj" visok 11,5 metara, što odgovara visini punopravne četverokatnice. Iz tog razloga, imao sam priliku pažljivo razviti projekt uzimajući u obzir sve vrste rizika, jer je na tako malom području bilo potrebno izgraditi pravu kuću ukupne površine 116 kvadratnih metara. metara.
Možete čak ostaviti i bicikl u hodniku (Tiny Tower, Philadelphia). | Foto: noizz.pl.

Da bi se konstrukciji dala stabilnost, stvoren je prvi kat ispod razine tla u podrumu. Smjestili su potpuno funkcionalnu kuhinju i jednu kupaonicu. Budući da se kuća može doseći između prvog i drugog nivoa, na velikom je stubištu osmišljeno prostrano predsoblje, u kojem nema mjesta samo za odjeću i cipele, već možete i pričvrstiti bicikl.
Dnevna soba u minijaturnom neboderu koji se nalazi na drugoj razini (Tiny Tower, Philadelphia). | Foto: is-architects.com.
U uredu su stvoreni poslovi sa punim radnim vremenom (Tiny Tower, Philadelphia).

Na drugom katu smo organizirali udoban dnevni boravak u kojem se mogu opustiti svi članovi obitelji.
Na trećem katu je radni prostor s potrebnom opremom, veliki stolovi i udobne stolice za računalom.
Dvije udobne spavaće sobe s kupaonicama nalaze se na 4. i 5. katu (Tiny Tower, Philadelphia).

Na sljedeće dvije razine uredili su prilično udobne spavaće sobe s izlazom na terasu, koja je bila organizirana na krovu minijaturnog nebodera. Oplemenio se, a sada je omiljeno rekreacijsko područje na otvorenom.
Velika vanjska krovna terasa petospratne privatne kuće (Tiny Tower, Philadelphia). | Foto: dezeen.com.
Dva bočna zida zgrade potpuno su gluha (Tiny Tower, Philadelphia).
Ogromni prozori na pod ne samo da dopuštaju prodiranje dnevne svjetlosti, već također doprinose vizualnom povećanju područja (Tiny Tower, Philadelphia).

Izuzetna konstrukcija, izrađena od drveta i čelika, ima slijepe bočne zidove, ali na krajevima zgrade ugrađeni su veliki prozori. Zahvaljujući ovom projektu, cjelokupni unutarnji prostor u potpunosti je osiguran dnevnom svjetlošću i omogućava vam stvaranje dojma obimnijeg prostora. To olakšava shema boja unutrašnjosti, jer je sve - od zidova do boje namještaja, izrađeno u svijetlim bojama. Na materijalima Novate.Ru možete naučiti o svim trikovima, trikovima i načinima za povećanje vizualnog prostora.
Stepenice su ograđene posebnim roštiljem (Tiny Tower, Philadelphia).

Jedina neugodnost s kojom se suočavaju vlasnici vlastite zgrade s pet spratova je stalno kretanje stepenicama. Uostalom, za svaku sitnicu morate trčati gore-dolje niz stepenice. Ovo je posebno nezgodno kada se družite na terasi ili ako želite popiti malo vode noću. No kako biste imali punopravne stanove u dobrom dijelu grada, možete zatvoriti oči na to, pogotovo jer je osoba sposobna živjeti u bilo kojim uvjetima.
Čak i na malom komadu zemlje ispostavilo se da stvara ugodnu i udobnu kuću (Tiny Tower, Philadelphia).

Kako se ispostavilo, gradnja uske kuće događaju se od davnina. A ako se za neke arhitekte ovaj put ističe, za druge je to vitalna potreba. I ma koliko nevjerojatno ove kuće izgledale, ali ljudi žive u njima, i to čak i u ugodnim uvjetima.

Pogledajte video: CECA - Metar odavde feat. Tropico band Official 2016 (Travanj 2020).

Ostavite Komentar