Interijer male spavaće sobe: 10 nadahnjujućih i vrlo zgodnih primjera

Interijer male spavaće sobe: 10 nadahnjujućih i vrlo zgodnih primjera

Kako opremiti unutrašnjost male spavaće sobe? Može li sićušna soba biti ugodna i odgovarati svim parametrima udobnosti? Da bismo odgovorili na ta pitanja, pregledali smo 10 malih spavaćih soba i otkrili što je potrebno za stvaranje ugodne atmosfere.

1. Solarni nalet

1. Solarni nalet

Ova soba je vrlo nekonvencionalnog dizajna. Zidovi su ukrašeni olovno-sivom bojom, umjesto svijetlog namještaja, ovdje su postavljeni predmeti plemenite tamne nijanse. Sve ukazuje da mladić živi u ovoj spavaćoj sobi koji voli hrabre eksperimente. Nadoknada boje i svjetla nadoknađena je svijetlim mrljama žute boje. Ne dominira općom gamutom, već je samo nadopunjuje, zbog čega ne preopterećuje prostor.
Prugasti tepisi dizajnirani su tako da sobu vizualno šire. Raspored namještaja uza zidove daje osjećaj slobode i dodatnog prostora, a klizni ormar s zrcalnim vratima djeluje na povećanje male sobe. Ugrađeno pozadinsko osvjetljenje također igra važnu ulogu, bez njega bi spavaća soba izgledala tamno i tmurno.

2. Dodir nježnosti

2. Dodir nježnosti

Nježna, ženstvena, svijetla i nevjerojatno simpatična - ovako možete okarakterizirati ovu sobu. Vrlo je mala, pa je dizajnirana u bijeloj boji kako bi se vizualno ispunila svjetlošću i proširila svoje granice. Kompaktni sustavi za pohranu smješteni su s obje strane kreveta, napuštajući glomazni ormar. Naravno, ogromna prednost ovog malog prostora je prozor, zbog kojeg prostor ima perspektivu.

3. Mali, ali udaljen

3. Mali, ali udaljen

Gdje pohraniti stvari ako je u sobi tako malo prostora da je jedva dovoljno za smještaj u krevet? Prije svega, morate obratiti pozornost na kompaktne modele kreveta. Drugo, takav komad namještaja treba biti opremljen dodatnim funkcijama. Na primjer, ima dovoljno ladica za pohranu odjeće.

4. Harmonični eklekticizam

4. Harmonični eklekticizam

Danas je popularno miješati nekoliko stilova u unutrašnjosti, to se čak odnosi i na dizajn malih spavaćih soba. Ne mora nužno dizajn takve sobe biti dosadan, može biti raznolik! U ovoj smo sobi hrabro krenuli u eksperimente: jedan od zidova bio je prekriven bojom od škriljevca, na prozoru je napravljen udoban radni prostor s toaletnim stolom, a na sredini prostorije postavljen je prekrasan kristalni luster, koji ne opterećuje prostor, već ga, naprotiv, osvjetljava.

5. Moderan naglasak

5. Moderan naglasak

Postoji jedna tajna za one koji žele vizualno povećati malu spavaću sobu. Morate odabrati jedan od zidova, ukrasiti ga zanimljivim pozadinama ili ga obojiti zanimljivom bojom, a ostale zidove ostaviti u neutralnoj hladovini. Tako su i uspjeli u ovoj maloj spavaćoj sobi i ispalo je vrlo stilski!

6. Uspješna raspodjela prostora

6. Uspješna raspodjela prostora

Vrlo je važno organizirati namještaj u maloj spavaćoj sobi. Polovica uspjeha ovisi o tome. U ovoj spavaćoj sobi možete primijetiti dobar primjer lakonskog namještaja: krevet jednostavnog dizajna smješten je s jedne strane prozora, police, ormar i police za spremanje stvari s druge strane. To vam omogućuje da vizualno oslobodite sredinu prostorije i učinite njenu unutrašnjost lakšom i prostranijom.

7. Mjesto za dekor

7. Mjesto za dekor

Mnogi misle da u maloj sobi nema prostora za dekor, ali zapravo čak i u malom prostoru postoji kutak za vašu omiljenu vazu, figuricu ili fotografiju. Primjerice, u ovoj unutrašnjosti pronađen je izlaz iz situacije zahvaljujući podnom postolju na kojem su bez problema smještene stvari drage srcu. Ista tehnika omogućila je raznolikost interijera male spavaće sobe i izbjegavanje dosadnog okruženja.

8. Spavaća soba ljubitelja knjige

8. Spavaća soba ljubitelja knjige

Djevojka koja živi u ovoj spavaćoj sobi voli čitati knjige. Ne treba joj veliki krevet, ali treba dobro osvjetljenje i mjesto za pohranu knjiga. riješeni su zahvaljujući prikladnim otvorenim policama na vrhu kreveta. Na njih su postavili knjige, kutije s stvarima i odmah osigurali nekoliko svijetlih svjetiljki.

9. Maksimalna kratkoća

9. Maksimalna kratkoća

Naravno, interijer spavaće sobe trebao bi biti krajnje koncizan i udoban. Pravi stručnjaci u ovom pitanju su Skandinavci, upravo oni inspirišu mnoge na dizajn spavaćih soba u minimalističkom stilu. Udoban kompaktan namještaj, elementi neupadljivog dizajna, jednobojne boje - sve što čini unutrašnjost spavaće sobe neutralnom i uravnoteženom.

10. Kad ima vrlo malo prostora


Kad je u spavaćoj sobi vrlo malo prostora, trebate preispitati mjesto kreveta i staviti ga izvan okvira. Tako ćete uštedjeti prostor i urediti još neke potrebne predmete interijera, kao u ovom malom interijeru.
10. Kad ima vrlo malo prostora

Pronašli smo još 7 cool ideja koje razbijaju stereotipe o malim spavaćim sobama, Vrijedno ih je istražiti!

Pogledajte video: Kako urediti male spavaće sobe (Travanj 2020).

Ostavite Komentar