7 ogromnih artiljerijskih komada koji nisu ispunili nade svojih stvaratelja

Najveće puške u povijesti.

Artiljerija je jedna od onih stvari koja je tijekom povijesti mijenjala bojno polje. Imao je ogroman utjecaj na sredstva ratovanja i razvoj utvrđenja. Smanjiti neprijatelja na dijelove na velikoj udaljenosti san je bilo kojeg zapovjednika. Pogledajmo sedam pušaka koje su među najvećim od ikada stvorenih.

1. Mortira Malleta

Veliki i beskorisni minobacač.

Ogromna minobacača kalibra 914 mm, koja je jedna od najvećih pušaka u svojoj klasi. Najveće granate ovog pištolja teže svaka 1.334 kg. Mortira nije sudjelovao ni u jednoj od bitki, ostajući prototip. Napravio ga je u Velikoj Britaniji u iznosu od dva komada.

2. LittleDavid

Veliki i glasni LittleDavid.

Pištolj, koji je stvoren 1944. godine i pokušao ga je dovršiti do 1946. godine. Na testovima se pokazalo da LittleDavid nije najbolji način. Problemi s točnošću ispaljivanja i dometom projektila zaustavili su projekt, ali je ta tvorevina ipak pala na popis najvećih pušaka.

3. Carski top

Car Cannon postao je simbol.

Najpoznatija puška na domaćim otvorenim prostorima bačena je još 1586. godine. Napravili su pištolj posebno po nalogu kralja. Pištolj je trebao simbolizirati moć cijele ruske vojske. Instalirali su je točno u Kremlju.

4. Pumhart von Steyr

Čudna i zastrašujuća Pumhart von Steyr.

Austrijsko bombardiranje kalibra 820 mm. Pištolj je stvoren negdje 1420. godine. Cijev ovog pištolja nije čvrsta. Sastavljen je iz mnogih metalnih ploča. Je li ovaj pištolj ispalio barem jednom? Nema dokaza u vezi s tim. Možda jednostavno nisu preživjeli.

5. Dora

Njemačka Dora trebala je nadahnuti teror.

Zapravo, monstruozno oružje koje su stvorili inženjeri nacističke Njemačke. Međutim, supermoći Wehrmachta još se nisu mogli pohvaliti učinkovitosti. Pištolj je težio 1.350 tona. Iz tog razloga, za njegov prijevoz bilo je potrebno nekoliko vlakova.

6. Faule Mette

Faule Mette je na kraju rastopljen.

Lažna Metta nastala je 1411. godine. Pištolj je ispalio u jezgre težine 430 kg. Posljednji poznati metak iz Faule Mette ispaljen je 1. studenog 1717. godine. Nakon toga, pištolj se rastopio u nekoliko manjih pušaka.

7. Dulle Griet

Čudna pištolj Dulle Griet.

Još jedan jedinstveni primjer rane topničke topništva. Luda Greta nastala je na prijelazu 14. i 15. stoljeća. Težak od 16 tona, ovaj pištolj imao je kalibar 660 mm.
Nastavak teme Sovjetska letjelica Mriya, koja je sposobna prevoziti svemirski brod pravo na sebe.

Pogledajte video: WW2 - OverSimplified Part 1 (Studeni 2019).

Ostavite Komentar